Gyártók Több százezer Fordot fenyeget visszahívás

Több százezer Fordot fenyeget visszahívás

autopro.hu/B.B. | 2016.10.04 10:30

Több százezer Fordot fenyeget visszahívás

A kormánymű és egy visszajelző lámpa miatt vizsgálja az amerikai gyártó hatszázezernél is több autóját az NHTSA.

Hirdetés

Egy közlekedésbiztonsági szervezet vizsgálódása általában nem sok jót ígér az autógyártóknak, márpedig az amerikai NHTSA most két vizsgálatot is indított a Ford termékeivel kapcsolatban, írja az autonews.com. Az egyik esetben az ajtók nem megfelelő bezáródására figyelmeztető visszajelző lámpa, a másikban a kormánymű áll a hatóság figyelmének központjában.

A Ford ajtózárjai miatt nem a mostani az első negatív hír a gyártóval kapcsolatban, augusztus óta kétmilliónál is több példányról derült ki, hogy a nyílászárók nem megbízhatók, akár menet közben is kinyílhatnak. Az NHTSA most több ezer ügyfél panaszára hivatkozva vizsgál összesen 380 ezer Edge modellt, a tulajdonosok elmondásuk szerint gyakran nem kaptak egyértelmű visszajelzést az ajtók rendes becsukódásáról. A már 2014-ben is ismert probléma miatt anyagi kárról nem, de egy személyi sérülésről tudni. Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett, alighanem van összefüggés a korábbi visszahívás és a mostani, tömeges reklamáció között.

Az NHTSA ezzel párhuzamosan egy másik ügy keretében 262 ezer Ford Fusiont kormányművét is nagyító alá helyezi. A szervokormány meghibásodásáról eddig 547 fogyasztói bejelentés érkezett, ezen felül (vélhetően az alkatrész nem megfelelő működése miatt) már 12 baleset is történt, melyek közül négy személyi sérüléssel járt.

Kiemelt Partnereink