Gyártók Több mint nyolcvanezer járművében cserél akkumulátort a Hyundai

Több mint nyolcvanezer járművében cserél akkumulátort a Hyundai

autopro.hu/V.M. | 2021.02.24 12:18

Több mint nyolcvanezer járművében cserél akkumulátort a Hyundai

Fotó: Hyundai Media Newsroom

Több mint hetvenezer elektromos Kona mellett több ezer másik, összesen 82 ezer tűzveszélyes autóját és buszát hívja vissza akkumulátorcserére a Hyundai Motor.

A mostani visszahívást már megelőzte egy másik. 2020 októberétől kezdődően világszerte összesen mintegy 77 ezer elektromos Konát hívtak vissza szoftverfrissítésre, miután többjüknek is kigyulladt az akkumulátora.

A mai napig 15 elektromos Kona kapott lángra, a legutóbbi idén januárban, Koreában. Az esetet az tette különlegessé, hogy első alkalommal gyulladt ki egy javításon már átesett jármű. Az eset után a koreai hatóságok vizsgálni kezdték az első visszahívási akció megfelelőségét.

Az új visszahívás, ami az előzővel együtt nagyjából 900 millió dollárba fog kerülni a Hyundai-nak, 76 ezer elektromos Konát, továbbá néhány ezer Ioniq villanyautót és Elec City elektromos buszt érint.

Védekezik az LG Chem

A Hyundai akkumulátorait szállító LG Energy Solutions, az LG Chem leányvállalata, a visszahívás kapcsán közölte, hogy a Hyundai nem a javaslatának megfelelően állította be az akkumulátormenedzsment rendszerek gyorstöltési programját. Hozzátette, az akkumulátorcellái nem a közvetlen okozói a tűzeseteknek – számolt be a Reuters.

Kiemelt Partnereink