Gyártók Tízmilliónál is több járművet gyárthat idén a Toyota

Tízmilliónál is több járművet gyárthat idén a Toyota

autopro.hu/V.R. | 2023.01.17 11:20

Tízmilliónál is több járművet gyárthat idén a Toyota

Fotó: Toyota

A Toyota kijelentette, hogy le tudna gyártani 10,6 millió gépjárművet ebben az évben, ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy az alkatrészellátási zavarok és a koronavírus-járvány miatt ettől jelentősen elmaradhat a termelési volumene.

Hirdetés

Az autóipari óriáscég közölte, hogy különböző kockázatok miatt körülbelül 10 százalékkal maradhat el termelése az említett értéktől, ami nem jelent hivatalos termelési célt erre a naptári évre. A vállalat olyan kockázatokat nevezett meg, mint a chipellátás vagy a koronavírus terjedése.

A termelési alapadatok nyilvánosságra hozatalának a célja az volt, hogy könnyebbé tegyék a tervezést a beszállítók számára – közölte a Toyota.

A Toyota múlt hónapban fenntartotta a 9,2 milliós termelési előrejelzést erre a költségvetési évre, ami 2022 áprilisától 2023 márciusáig tart.

Tavaly novemberben csökkentette az idei költségvetési évre vonatkozó, 9,7 millió jármű gyártását tartalmazó korábbi előrejelzését az emelkedő anyagköltségek, és a tartós félvezetőhiány miatt. – írta meg a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink