Gyártók Tizenöt éves a Touran

Tizenöt éves a Touran

MTI | 2018.04.09 16:29

Tizenöt éves a Touran

Jubileumát ünnepli Európa egyik legsikeresebb német kompakt egyterűje. Az elmúlt években közel 2,3 millió autó talált gazdára világszerte.

Hirdetés

15 évvel ezelőtt, 2003 márciusában indult a Volkswagen Touran hódító útjára. Az azóta eltelt 15 év alatt három generáció született a modellből, amely egyike a legkeresettebb egyterűeknek, szegmensében pedig piacvezető Európában. Az elmúlt 15 évben közel 2,3 millió újautó-vásárló döntött a Touran öt- illetve hétüléses változata mellett.

2003-as piaci bevezetése után a Touran 2006 novemberében átfogó frissítésen esett át, amely során megkapta az első félautomata asszisztens rendszert (Park Assist). 2010-re a kompakt egyterű kiszállításai elérték az 1,13 millió darabot, a Volkswagen pedig az új márkaarculathoz igazította a Touran megjelenését és frissítette műszaki megoldásait.

Már 1,9 millió vásárló döntött a modell mellett, amikor a márka új generációval állt elő, amelyet 2015 februárjában mutatott be először a nagyközönségnek. Ez volt az első alkalom, hogy a Touran az MQB (Moduláris Keresztmotoros Platform) alkalmazásával készült.

Kiemelt Partnereink