Gyártók Tisztább lett az Audi TT

Tisztább lett az Audi TT

autopro.hu | 2014.08.27 08:06

Tisztább lett az Audi TT

Az új Audi TT az elődmodellhez képest akár 14 százalékkal magasabb teljesítményre képes, miközben az üvegházhatású gázok kibocsátását tizenegy százalékkal csökkentették. A modell harmadik generációjának minden példánya a termék teljes életciklusára vetítve kereken 5,5 tonnával kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki. Ide tartozik a széndioxid mellett többek között a metán, a dinitrogén-oxid és a halogéntartalmú szerves vegyületek kibocsátása is.

Hirdetés

A kizárólag Győrben gyártott Audi TT pozitív környezeti mérlegét technológiai megoldások sora, többek között a könnyűszerkezetes építés is segített elérni. Egy megfelelően összeállított anyagkeveréknek köszönhetően a mérnököknek sorrendben másodszor sikerült az autó önsúlyát csökkenteni. A 2006-os első modellváltásnál ez maximálisan 90 kilogramm megtakarítást jelentett. A legújabb, 2.0 TFSI motorral szerelt TT modell 1230 kilogrammot nyom, amely újabb 50 kilogrammal kevesebb, mint a második generációs elődmodell súlya.

Üzemanyagfogyasztás/Vegyes ( l/100 km): 7,2 – 4,2 CO2 kibocsátás/Vegyes (g/km): 164 – 110

A súlycsökkentés és az intelligens könnyűszerkezetes építésmód az autó gyártásának folyamatára is hatással van. Ennek során az üvegházhatású gázokat kereken kilenc százalékkal csökkentették, amely 800 kilogramm megtakarításnak felel meg.

Kiemelt Partnereink