Gyártók Teljesen elektrifikálja amerikai gyárát a Volvo

Teljesen elektrifikálja amerikai gyárát a Volvo

autopro.hu/P.B. | 2021.07.01 08:21

Teljesen elektrifikálja amerikai gyárát a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

Az Egyesült Államokban, Dél-Karolinában található ridgeville-i Volvo gyárban jelenleg az S60-as modellek készülnek, ám a jövőben a gyár teljesen elektromossá válik, és két tisztán elektromos crossover gördülhet majd le gyártósoráról.

Hirdetés

Ridgeville-ben fogják gyártani a Polestar 3-at, valamint a Volvo XC90 akkumulátoros elektromos változatát – erről a Volvo Cars vezérigazgatója, Hakan Samuelsson számolt be, hozzátéve, hogy az új elektromos modelleket először itt fogja gyártani a Volvo, még az európai és ázsiai megjelenésük előtt.

A hír nem meglepő annak tükrében, hogy már 2020 eleje óta terjednek iparági pletykák arról, hogy a Volvo XC 90 elektromos változatát Ridgeville-ben fogják gyártani – írja az electrive.com. Azt még nem tudni, hogy a nemrégiben bejelentett, 2024-ben piacra kerülő teljesen elektromos XC60-at is itt fogják-e gyártani.

A gyárat 700 millió dollárból alakították át tisztán elektromos autók gyártására, ráadásul Samuelsson szerint ez az első olyan üzem, amit az újgenerációs elektromos járművek gyártására szabtak.

Eddig nem volt kihasznált a gyár

A ridgeville-i üzem kapacitása évi 150 ezer jármű, ám eddig ennek a töredékét használták csak ki – tavaly mindössze 26.500 S60-ast gyártott itt a Volvo, és idén sem várható, hogy 150 ezer példány készüljön belőle.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, jövőre viszont már megkezdődhet a Polestar 3 gyártása is a létesítményben.

Kiemelt Partnereink