Gyártók Az USA-ban készül majd a Polestar legújabb modellje

Az USA-ban készül majd a Polestar legújabb modellje

autopro.hu/P.B. | 2021.06.18 17:20

Az USA-ban készül majd a Polestar legújabb modellje

Fotó: Polestar Media newsroom

A tervek szerint 2022-ben kezdődik a gyártása a Polestar harmadik modelljének, ami egy SUV lesz. A tisztán elektromos autóról a svéd vállalat nem akar elárulni részleteket a gyártás megkezdése előtt, az viszont most kiderült, hogy az amerikai piacra a Volvo Ridgeville-ben, Dél-Karolinában található üzemében gyártják majd az autókat.

Hirdetés

A lépés mögött az áll, hogy a svéd vállalat szeretne globális márkává válni. Ennek része, hogy a világ két legnagyobb járműpiacán – az Egyesült Államokban és Kínában – is jelen kell lennie amellett, hogy rendelkezik kereskedésekkel és központtal Európában.

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója büszkén tette hozzá ehhez, hogy ezentúl az USA nem egy exportország a vállalat számára. Ezzel együtt várhatóan 25 kereskedést nyit az országban a gyártó még az idén.

A Polestart 2017-ben alapította a Volvo Cars és a Geely, így nem meglepő módon a cég több helyen is osztozik a Volvo Cars infrastruktúrájával, használja annak gyárait. A Polestar 3 érdekessége, hogy ezt a modellt az alapoktól kezdve az elektromobilitáshoz igazítják, és egyben a Volvo Csoport új elektromos platformjának első példánya is lesz – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink