Gyártók Technológiai központot nyitott Belgrádban a Rivian

Technológiai központot nyitott Belgrádban a Rivian

autopro.hu/P.B. | 2022.12.14 12:22

Technológiai központot nyitott Belgrádban a Rivian

Fotó: gov.rs

A Rivian amerikai elektromosautó-gyártó startup megnyitotta első Észak-Amerikán kívüli telephelyét. A létesítmény egy technológiai központ a szerb fővárosban, Belgrádban. Hosszú távon 1200 fejlesztőt fognak alkalmazni a helyszínen.

Hirdetés

A technológiai központ 200 mérnökkel indult el. Szerbiában a cég elsősorban az informatikai és szoftverfejlesztésre helyezi a hangsúlyt. Egy jelentés külön említi az infotainmentet, a térképészeti technológiát és a „fejlett vezetőtámogató rendszereket”, mint a központ fő kutatási és fejlesztési fókuszait.

Ahogy Aleksandar Vucic szerb elnök a megnyitón elmondta, a háttérben „legalább másfél éve” folytak a tárgyalások. Vucic emellett kiemelten fontosnak nevezte a beruházást, a Riviant pedig a világ leginnovatívabb cégei közé sorolta – írja az electrive.com.

„A legjobb mérnökökre van szükségünk, ezért választottuk Belgrádot, és örülök, hogy üdvözölhetjük új kollégáinkat” – mondta Wassym Bensaid, a Rivian szoftverfejlesztésért felelős alelnöke.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink