Gyártók Tart az ukrán helyzettől a Mercedes

Tart az ukrán helyzettől a Mercedes

Biró Csongor | 2014.08.06 09:12

Tart az ukrán helyzettől a Mercedes

Az orosz piacon virágzásnak indult német prémium márkák számára gyilkos fagyként pusztít az elhúzódó és mélyülő ukrán válság. A Daimler vezetője a válság érezhető hatásaitól tart.

Hirdetés

Már az ukrán helyzet kialakulása előtt is bajban volt az orosz autópiac, ami most sokkal nagyobb bajba került - nyilatkozta a Bild am Sonntag német lapnak Dieter Zetsche konszernfőnök. Ez sajnos kihat a Daimler növekedésére is - tette hozzá.

Dieter Zetsche, a Daimler feje

Pedig jól indult a német márka számára az év, az első hat hónapban húsz százalékkal bővült a márka orosz piaca. Innen már csak visszafelé vezet út, júniusban még 11 százalékot nőtt a márka, de júliustól már egyre kevésbé megy majd jól az üzlet.

Zetsche ugyankkor kész áldozatvállalásra, az európai uniós diplomáciai lépések, legyenek azok szigorú szankciók is, elengedhetetlenek a helyzet mielőbbi megoldásában, és még akkor is szükségesek, ha ezek felégetik a gyümölcsöző üzleti kapcsolatokat. A vállalatvezető megerősítette, hogy a gazdaságnak a politikát kell követnie és alkalmazkodnia kell az uniós kormányok által kijelölt normákhoz.

Kiemelt Partnereink