Gyártók Tanulók készítik el a Karoq kabrióváltozatát

Tanulók készítik el a Karoq kabrióváltozatát

autopro.hu/Sz.F. | 2018.04.28 06:33

Tanulók készítik el a Karoq kabrióváltozatát

Új koncepcióautót (Azubi Concept Car) épít a Skoda Mladá Boleslav-i szakiskolájának húsz diákja. Az elmúlt évek négy tanulmányát követően most a Karoq kabrióváltozata készülhet így el, amely júniusban mutatkozik be a nagyközönség előtt.

Hirdetés

Újabb lehetőséget kínál ifjú tehetségeinek a gyártó, hogy járműtervezőként is megállják helyüket. A 17 és 18 esztendős fiatalok a márka szakiskolájának diákjaiként fogtak össze az immár ötödik ilyen járműtanulmány megalkotására. Oktatóik vezetése alatt, illetve a vállalat székhelyén, Mladá Boleslavban működő műszaki, formatervezési és gyártástechnológia részlegek támogatásával ezúttal a Karoq alapjaira épülő kabrió-tanulmányt készítenek. A gyakorlati projekt keretében a tanulók azt is gyakorolhatják, hogyan fejleszthetik csapatmunka keretében műszaki és szervezői képességeiket. A kész tanulmány, amely még nem kapott nevet, júniusban mutatkozik be a nagyközönség előtt.

A fiatal szakemberek hét szakmából – köztük a fényező, a jármű-mechatronika és a szerszámkészítő – érkeztek.

A Skoda tanulói 2014 óta évről-évre terveznek és építenek egy-egy koncepciójárművet. Az első ilyen tanulmányként a Citigo kétüléses változata készülhetett el, amelyet 2015-ben a Fabia műszaki alapjaira épülő pickup, 2016-ban pedig a Rapid Spaceback kupétanulmánya követett. A 2017-ben született elektromos buggy alapjául ismét a Citigo szolgált.

Kiemelt Partnereink