Gyártók Szokatlanul lépett piacra a Tesla-rivális gyártó

Szokatlanul lépett piacra a Tesla-rivális gyártó

autopro.hu/V.M. | 2023.06.01 14:19

Szokatlanul lépett piacra a Tesla-rivális gyártó

Fotó: Facebook/Faraday Future

Az amerikai Faraday Future hivatalosan is megkezdte első modellje, az FF 91 luxus elektromos autó értékesítését, ám az még mindig kérdéses, hogy a vevők mikor vehetik át autóikat.

Hirdetés

Az évek óta súlyos finanszírozási problémákkal küzdő gyártó meglehetősen borsos áron kínálja autóját. Az FF 91 2.0 ígérkezik az alapkivitelnek, mely ára egyelőre ugyan nem ismert, azonban az eggyel fölé pozicionált 2.0 Futuristért 249 ezer dollárt (86 millió forintot) kell perkálni, míg a limitált szériás 2.0 Futurist Alliance modell 309 ezer dollárba (107 millió forintba) kerül.

Ezek az árak még barátságtalanabbnak tűnhetnek annak fényében, hogy a június végére időzített első kiszállítások csak akkor történhetnek meg, ha a vállalat további forrásokhoz jut. A Faraday Future legutóbb áprilisra tűzte ki az autóátadások kezdetét, akkor azonban forráshiány miatt elhalasztották azt.

Ami a gyártást illeti, az az első negyedév végén valóban elindult, igaz öt év késéssel, betudhatóan az elhúzódó pénzügyi problémáknak.

Erőből nincs hiány

Az FF 91 mindkettő már ismert árazású verzióját három elektromos motor mozgatja, ezek összesen 783 kilowatt teljesítményt szolgáltatnak. Az energiát egy 142 kilowattórás akkumulátor biztosítja, mely 613 kilométer egy töltéssel való megtételét teszi lehetővé.

A Faraday Future electrive.com által idézett közleménye szerint a jármű architektúráján jelentős fejlesztéseket végeztek a hat évvel korábbi bemutató óta, ezért használják a 2.0 jelölést.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink