Gyártók Szoftverfrissítést adott ki a Taycanokra a Porsche

Szoftverfrissítést adott ki a Taycanokra a Porsche

autopro.hu/D.Á. | 2022.07.21 09:23

Szoftverfrissítést adott ki a Taycanokra a Porsche

Fotó: Porsche Newsroom

Világszerte 75 ezer Taycan-tulajdonost érint a szoftverfrissítés, ami új funkciókat, növelt hatékonyságot és hatótávot hoz. Minden Taycan azt a szoftvert kaphatja meg, amit a 2023-as modellben találunk, függetlenül a hajtáslánctól és kiviteltől függetlenül.

Hirdetés

A szoftverfrissítéssel konfigurációtól függően akár 50 WLTP tesztciklus szerinti kilométerrel is növekedhet a Taycanok hatótávja. Ezen kívül új funkciókat is kapnak az autók, továbbá javulnak a Porsche Communication Management, a Porsche Connect és egyéb asszisztensrendszerek funkciói.

A frissített szoftver szinte teljesen le tudja kapcsolni az összkerékhajtású modellek első hajtását Normal és Range vezetési módokban, valamint kigurulási és álló helyzetben mindkét tengelyt nyomatékmentesíti. Optimalizált energiavisszatöltési rendszert is kapnak a Taycanok, valamint energiaáramlási animációk is elérhetőek lesznek a központi kijelzőn. A hajtáslánc hőmenedzsmentje is javul, főleg hideg időben lesz hatékonyabb az akkumulátor, lehetővé téve a gyakrabb és hatékonyabb és minden töltöttségi szint mellett elérhető gyorstöltést is.

Mindennapi használhatóság

A felhasználói élményhez járul hozzá többek között az infotainment rendszer könnyebb használata, a hangvezérlés optimalizálása, az Android Auto vezeték nélküli elérhetősége és a Spotify alkalmazás hozzáadása. A head-up display-jel szerelt modellek megjelenítésében is történtek változások. Az asszisztens rendszerek is fejlődtek, mint a parkolást segítő ParkAssist, amely mostantól nagyobb hatótávval működik. A szoftverfrissítés lehetővé teszi funkciók utólagos megvásárlását, mint a kulcs nélküli bejutás, valamint a későbbi távoli szoftverfrissítések lehetőségét is javítja. A frissítésért személyesen kell felkeresni a Porsche márkaszervizeket. Utólag megvásárolható már a 22 kilowattos fedélzeti töltő is – áll az InsideEVs írásában.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink