Gyártók Szinte minden autóját visszahívja a Rivian

Szinte minden autóját visszahívja a Rivian

autopro.hu/P.B. | 2022.10.11 06:23

Szinte minden autóját visszahívja a Rivian

Fotó: Rivian

Az önkéntes visszahívás szinte az összes eddig legyártott Rivianra, vagyis az R1T, R1S és EDV elektromos modellekre egyaránt kiterjed. Összesen 12.212 autó érintett az akcióban, bár a gyártó szerint csak nagyon kevés autó esetében szükséges tényleges javítást végezni.

Hirdetés

A Rivian 12.212 jármű önkéntes visszahívását jelentette be, hogy megjavítsák az első felső lengőkart és a tengelycsuklót összekötő, nem megfelelően meghúzott rögzítőelemet.

A gyártó tulajdonosoknak írt levelében - amit az InsideEVs lap vezetőszerkesztője, egy R1T tulajdonosa, Tom Moloughney is megkapott - a Rivian vezérigazgatója, RJ Scaringe elmondta, hogy az érintett járművek között vannak bizonyos R1T pickupok, EDV kisteherautók és R1S SUV-k, amiket az elmúlt 13 hónapban gyártottak.

Lényegében az összes Rivian érintett

Nagyjából a visszahívásban érintett a Rivian által eddig szállított összes jármű, bár az NHTSA-nak benyújtott biztonsági visszahívási jelentés megjegyzi, hogy a becslések szerint a visszahívott autók mintegy egy százalékánál áll fenn ténylegesen a hiba.

A cég eddig hét bejelentést látott, amelyek potenciálisan ezzel a problémával kapcsolatosak, ám balesetről egyelőre nem érkezett hír. A nem megfelelő rögzítés az autó kormányzására is hatással lehet, ami balesetveszélyes szituációkat okozhat.

„Óvatosságból úgy döntöttünk, hogy önkéntesen visszahívjuk az autókat. Létrehoztuk azt a kapacitást, amivel a következő harminc napban minden érintett járművet kezelni tudunk. Az Önök túlnyomó többségénél a folyamat néhány percet vesz igénybe, egyszerűen a kérdéses rögzítőelemet nagyobb nyomatéktűréssel kell meghúzni” – áll a vezérigazgató által jegyzett levélben.

RJ Scaringe hangsúlyozta, hogy a probléma „rendkívül ritka”, azonban azt tanácsolta a tulajdonosoknak, hogy azonnal hívják a Riviant, ha „túlzott zajt, vibrációt vagy keménységet tapasztalnak az első felfüggesztésnél, vagy megváltozik a kormányzás teljesítménye vagy érzete” – írja az InsideEVs.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink