Gyártók Szinte a teljes vezetőséget lecserélik a Volkswagen-csoportnál

Szinte a teljes vezetőséget lecserélik a Volkswagen-csoportnál

autopro.hu/Sz.F. | 2018.04.16 14:48

Szinte a teljes vezetőséget lecserélik a Volkswagen-csoportnál

A csoport irányítási struktúrájának átalakításáról döntött a Volkswagen AG igazgató tanácsa és a felügyelő bizottsága. Matthias Müller közös megegyezéssel, és azonnali hatállyal távozik az igazgató tanács elnöki posztjáról. Utódaként dr. Herbert Diesst nevezték ki.

Hirdetés

Matthias Müller kiemelkedő munkát végzett a Volkswagen csoportnál. Az igazgató tanács elnöki posztját 2015 őszétől töltötte be, amikor a vállalat történelmének legnagyobb kihívásaival kellett szembenéznie. Matthias Müller nemcsak biztonságosan átvezette a Volkswagent ezen időszakon, hanem csapatával együtt alapvetően megváltoztatta a csoport stratégiáját. Személyes odaadással biztosította, hogy a Volkswagen-csoport nem csupán állva maradt, hanem sokkal erősebbé vált, mint amilyen ezt megelőzően bármikor volt – fejezte ki köszönetét Hans Dieter Pötsch, a felügyelő bizottság elnöke.

A Volumen, Prémium, Super Prémium nevű márkacsoportok bevezetése, valamint a Truck & Bus csoportnak a tőkepiaci készenlétre tervezett előkészítése megteremti az alapot a decentralizáltabb irányításra. Az igazgató tanács márkacsoportokért felelős elnökei további feladatokat kapnak a csoport irányításában. Az átszervezést követően Herbert Diess lesz felelős a csoportban a fejlesztésért és kutatásért, Rupert Stadler az értékesítésért, és Oliver Blume a gyártásért.

A csoporton belül további funkciókat hoznak létre ugyanazon elv alapján. A gépkocsik összekapcsolhatóságának különleges jelentőségére tekintettel a Vehicle IT autós informatikai részleget maga Herbert Diess vezeti, míg a vállalat IT részlegét Frank Witter irányítja majd. A beszerzési és alkatrész részleget egybe olvasztják.

– Az autóiparban végbemenő mélyreható változások időszakában a Volkswagen számára életbevágóan fontos, hogy nagyobb sebességre kapcsoljon, és egyértelműen letegye névjegyét az e-mobilitás, a gépkocsik és a szállítás digitalizálása, valamint az új mobilitási szolgáltatások területén – mondta Herbert Diess.

Döntöttek az igazgató tanács két új tagjáról is: dr. Oliver Blume, a Porsche igazgató tanácsának elnöke a jövőben tagja lesz a Volkswagen-csoport legfelsőbb szintű irányító testületének. Mindemellett Gunnar Kiliant, aki eddig a Volkswagen-csoport munkástanácsának főtitkáraként tevékenykedett, kinevezték a csoport igazgató tanácsának emberi erőforrásokért felelős tagjává. Ezt a posztot Dr. Karlheinz Blessingtől veszi át, aki e munkakörben 2016 eleje óta szolgált. Blessing közös megegyezéssel távozik, de konzultánsi minőségében továbbra is a vállalat rendelkezésére áll hatályos munkaszerződésének érvényességi idejéig.

Dr. Francisco Javier Garcia Sanz, a beszerzési részleg vezetője saját kérésére elhagyja a vállalatot. Ezt a posztot ideiglenesen, jelenlegi feladatai mellett Ralf Brandstätter, az igazgató tanácsnak a VW márka beszerzéseiért felelős tagja veszi át.

Kiemelt Partnereink