Gyártók Szélvédő-kijelzővel csalogat a BMW

Szélvédő-kijelzővel csalogat a BMW

autopro.hu | 2014.02.24 16:06

Szélvédő-kijelzővel csalogat a BMW

A BMW 2-es Active Tourer bemutatkozásával a márka prémium alsó-középkategóriás szegmensben bővíti modellportfólióját

Hirdetés

A 2670 milliméteres tengelytáv és a magasan ívelő tetővonal maximális belteret tett lehetővé, tágas térérzettel szolgálva. A rakodóhelyek sokasága és az első utasülés lehajtható támlájának opciója csupán két példa az utastér ötletes kialakítására.

A csomagtartó térfogata 468 literről egészen 1510 literig bővíthető, és a 40:20:40 arányban lehajtható hátsó üléstámla jól példázza a modell mindennapos praktikumát. Rugalmasságát hosszirányban állítható hátsó ülése bővíti tovább, amellyel a pillanatnyi igények szerint növelhető a lábtér vagy a csomagtartó. Ötletes megoldás a megfordítható csomagtér-padlózat, amely multifunkciós tálcával kiegészített rakodórekeszt rejt.

Az új BMW 2-es Active Tourer három erőteljes, könnyű és üzemanyag-takarékos három-, illetve négyhengeres erőforrás kínálatával érkezik a piacra, amelyek teljes egészében új fejlesztésű motorgenerációt alkotnak. A 218i Active Tourer (üzemanyag-fogyasztás: 4,2-6,1 l/100 km) modell összlökettérfogata 1,5 liter, teljesítménye 100 kW/136 LE. A 225i Active Tourer (üzemanyag-fogyasztás: 5,0-7,6 l/100 km) 170 kW/231 LE teljesítményével álló helyzetből 6,8 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra, végsebessége pedig 235 kilométer/óra. A 218d Active Tourer (üzemanyag-fogyasztás: 3,6-5,0 l/100 km) orrában négyhengeres dízel-aggregát van. Két benzines testvérével ugyanazon új motorcsalád tagja, teljesítménye 110 kW/150 LE, míg maximális forgatónyomatéka 330 newtonméter. Álló helyzetből 8,9 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órára, 205 kilométer/óra végsebességet kölcsönözve számára.

BMW 2-es Active Tourer
Kattintson a képre további fotók megtekintéséhez!

A különösen nagy szilárdságú, többfázisú acélfajták alkalmazása döntő mértékben hozzájárul az Active Tourer kiemelkedő biztonságához, miközben a jármű saját tömegét is segít alacsonyan tartani.

A gazdaságosságnövelő technikák sorában említhető az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere, a fékenergia-visszanyerés, a sebességváltást segítő kijelző, az igény szerinti szabályzású segédberendezések vagy éppen az integrált air curtain elemek. Utóbbiak az első lökhárító két függőleges légbeömlő nyílásán keresztül áramoltatják célzottan a levegőt az első kerekek körül.

Vezetői segédrendszerek és infotainment-rendszerek sokaságával szerelték fel a modellt. Ilyen például a közlekedési torlódás asszisztens vagy az araszoló funkcióval kiegészített kameraalapú sebességszabályzás, mindkettő mono-kamerával. E rendszerek célzott gyorsítással és fékezéssel (hosszirányú szabályzás) illetve kormányzással (oldalirányú szabályzás a Közlekedési torlódás asszisztenssel) tehermentesítik a vezetőt az olyan monoton feladatok alól, mint az autópályán kialakult torlódásban vagy a sűrű városi forgalomban való közlekedés.

A márka elsőként kínál a prémium alsó-középkategóriában szélvédő-kijelzőt, amely a fontos információkat a teljes színspektrumot felvonultatva közvetlenül a vezető látóterében jeleníti meg.

Kiemelt Partnereink