Gyártók Százötvenezer töltőponttal indul a VW saját töltőhálózata

Százötvenezer töltőponttal indul a VW saját töltőhálózata

autopro.hu/G.C. | 2020.07.24 04:18

Százötvenezer töltőponttal indul a VW saját töltőhálózata

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen saját töltőhálózatot hoz létre, amelynek megjelenése egybeesik az ID család bemutatásával. A „We Charge” 150 ezer nyilvános töltőállomást biztosít az elektromos járművek tulajdonosainak Európa szerte. A We Charge kártya könnyű hozzáférést biztosít a töltőállomásokhoz, ahol az ügyfelek három különböző tarifa közül választhatnak, olyan funkciók közül, mint például az IONITY nagyteljesítményű töltőhálózatának exkluzív feltételei.

Hirdetés

A Volkswagen töltőhálózata, a We Charge augusztus közepétől foglalható és használható. A Volkswagen így alakítja ki a „ töltési ökoszisztémáját", ami az elektromos járművek töltését a lehető legkényelmesebbé teszi.

„Ahogy az e-mobilitás egyre inkább elterjed, a nyilvános töltési díjak egyre fontosabbá válnak. A We Charge segítségével a Volkswagen az ügyfeleknek kiváló megoldást kínál a gyors, problémamentes utazáshoz Németországban és Európában - elektromos, környezetbarát és mindenekelőtt kényelmes” - mondta Richard van Tatenhove, a Volkswagen Digitális töltési szolgáltatásainak vezetője.

A tarifákat a különböző felhasználói csoportokra szabták, a We Charge Free alaptarifa nem rendelkezik havidíjjal. Lényegében egyetlen töltőkártyával biztosít hozzáférést a töltéshez – ami azon járművezetők igényeihez alkalmazkodik leginkább, akik csak ritkán használnak nyilvános töltőpontokat elektromos autójuk töltéséhez. A We Charge Go alacsonyabb árakat kínál az egyes töltési folyamatokhoz, ami megfelelő választás a nyilvános töltőállomások rendszeres felhasználói számára. A We Charge Plus díjazása a tökéletes választás azoknak, akik gyakran vezetnek. Ezek a felhasználók Németországban csak 30 eurócentet fizetnek kilowattóránként az IONITY-ért, így nagyon kedvező áron használhatják a páneurópai nagy teljesítményű töltőhálózatot.

Digitális vezérlés a We Connect ID. app segítségével

A We Charge számos digitális funkciót kínál a töltéssel kapcsolatban, amelyek mindegyike használható a We Connect ID app-on keresztül. Az alkalmazás segítségével a felhasználók könnyedén megtalálhatják az összes elérhető We Charge töltőpontot, továbbá fontos információkat tartalmaz a töltés díjáról és a töltőpont elérhetőségéről (szabad/foglalt). Az alkalmazásban azt is beállíthatják a felhasználók, hogy csak azokat a töltőállomásokat jelenítse meg, amelyek zöld energiával működnek. Az intelligens útvonalvezető figyelembe veszi a rendelkezésre álló töltési pontokat, valamint a választott töltési stratégiát, ami hosszú útvonalak tervezésénél kifejezetten hasznos. Ezenkívül a We Charge az ID. Charger Connect / Pro felhasználók számára otthoni töltéshez biztosítja a Volkswagen okos falidobozát, illetve hozzáférést nyújt további hasznos online szolgáltatáshoz, például a töltési statisztikákhoz, a hozzáférés-kezeléshez vagy távvezérléshez.

Teljes ökoszisztéma az elektromos járművek vezetői számára

A Volkswagen a lehető legvonzóbbá akarja tenni az az elektromos autókra való áttérést. Az elkövetkezendő tíz évben mintegy 75 új modell bemutatását tervezi a csoport. A kompakt ID.3 autójával indította el az elektromos modellek bevezetését, amely számos európai országban rendelhető már. A limitált kiadású ID.3 első kiszállítása szeptember elején kezdődik.

A márka egy átfogó csomagot kínál az elektromos járművek kényelmes és fenntartható töltéséhez a We Charge szolgáltatással. Az ID. töltő az otthoni töltésre alkalmas falidoboz. Az elektromos autók kibocsátásmentesen működtethetők a megújuló energiaforrásokból előállított, tanúsítvánnyal ellátott Volkswagen Naturstrom® segítségével. Ezeket a szolgáltatásokat és termékeket a Volkswagen leányvállalata, az Elli fejlesztette ki, amelynek feladata a Volkswagen Csoporton belüli töltés előmozdítása.

A IONITY révén a Volkswagen egy nagy teljesítményű, európai töltőállomás hálózat kiépítésében vesz részt (akár 350 kW töltési kapacitás). Jelenleg mintegy 250 IONITY töltőpark működik 20 országban, és további 50 áll építés alatt. A tervek szerint összesen 400 töltőparkot építenek, ezáltal létrehozva az európai főbb úthálózatok mentén az eddigi legjobb és legerősebb elektromos járművek számára kialakított töltőhálózatot.

Kiemelt Partnereink