Gyártók Százmilliókat fektet startupokba a BMW

Százmilliókat fektet startupokba a BMW

autopro.hu/V.M. | 2021.07.01 12:17

Százmilliókat fektet startupokba a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

A BMW tőkebefektetéssel foglalkozó leányvállalata, a BMW i Ventures egy második kockázatitőke-alap felállítását jelentette be, ami összesen 300 millió dollárt fog fenntarthatósági, közlekedési, gyártási és ellátási lánccal kapcsolatos technológiákon dolgozó startupokba fektetni.

Hirdetés

A fiatal és közepes érettségű startupokba invesztáló új alapkezelő cég, befektetéseinek tervezésekor nagy hangsúlyt fog helyezni a fenntarthatósági aspektusra.

Dr. Nicolas Peter, a BMW Csoport pénzügyi igazgatója az új alap bejelentése kapcsán elmondta: „Az évek folyamán a BMW i Ventures komoly stratégiai értékkel szolgált – nem csupán azoknak a vállalatoknak, amikbe befektet, hanem a BMW Csoportnak is.” Hozzátette, hogy a vállalatcsoport és az első alap által támogatott cégek közti együttműködés „kiválóan mutatja a modell sikerességét.”

A szilícium-völgyi BMW i Ventures-t 2016-ban hozták létre, első kockázatitőke-alapján keresztül eddig mintegy ötven cégbe fektetett be, köztük sok olyanba, ami a fenntarthatóság növelésén dolgozik. Ilyen vállalat például a Boston Metal, ami szén-dioxid-kibocsátástól mentes acélgyártási technológiát fejleszt, vagy a műanyagok újrahasznosításával foglalkozó PureCycle.

A BMW i Ventures az első alap befektetésein keresztül eddig hét vállalat tőzsdei bevezetéséhez járult hozzá.

Kiemelt Partnereink