Gyártók Számos plug-in hibridet hív vissza a BMW

Számos plug-in hibridet hív vissza a BMW

autopro.hu/P.B. | 2020.10.14 11:22

Számos plug-in hibridet hív vissza a BMW

Fotó: BMW Group Press Site

A magasfeszültségű akkumulátorok hibája miatt a BMW kénytelen visszahívni számos plug-in hibrid modelljét. Az érintett autóknak viszont csak a harmada került az új tulajdonosukhoz, a többség esetében a kiszállításokat kell felfüggeszteni. A gyártó közlése szerint akár még októberben megoldás születhet a problémára.

Hirdetés

Összesen 26.700 autót hív vissza a BMW, ezek mind új plug-in hibrid modellek, melyek akkumulátorával van probléma. Széles modellpalettát érint a visszahívás: a BMW X1, X2, X3, X5, a kettes szériából az Active Tourer, a hármas, ötös és hetes széria, valamint az i8 Coupé és Roadster is érintett, természetesen minden modell esetében csak a plug-in hibrid hajtású változatokról van szó. A BMW-modellek mellett a Mini Countryman is érintett.

Az összes fenti jármű esetében az idén január 20. és szeptember 18. között gyártott példányok magasfeszültségű akkumulátorával lehet probléma. A BMW szóvivője szerint a visszahívás országspecifikus, és nem érinti az összes példányát a fenti modelleknek.

Németországban 5300 autó érintett, ebből 1800-at szállítottak ki a tulajdonosoknak, a többit még nem vehették át, így itt a gyakorlatban arról van szó, hogy a leendő tulajdonosok később kapják meg az autójukat.

Október végére megszülethet a megoldás

A BMW szerint akár már októberben megoldódhat a probléma, ugyanakkor pontos határidőket nem tud még mondani a gyártó. A tűzveszély a teljesen feltöltött akkumulátorok esetében áll csak fenn, ezért a visszahívás mellett arra kérték az érintett járművek tulajdonosait, hogy ne töltsék az akkukat.

Az electrive.com cikkében felhívja a figyelmet arra, hogy augusztusban már négyezernél is több plug-in hibridet kellett visszahívni hasonló problémák miatt.

Kiemelt Partnereink