Gyártók SUV-ként tér vissza a Renault Scénic

SUV-ként tér vissza a Renault Scénic

autopro.hu/P.B. | 2022.02.28 12:17

SUV-ként tér vissza a Renault Scénic

Fotó: Groupe Renault Newsroom

Várhatóan 2024-ben jelenik meg az utakon a Renault Scénic E-Tech Electric, ami – ahogy a neve is utal rá – egy tisztán elektromos folytatása lesz a jól ismert Scénic-családnak. Érdekesség ugyanakkor, hogy a megszokott családi autó helyett egy ötszemélyes SUV-t rejt a név.

Hirdetés

Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója árulta el brit lapoknak, hogy a francia OEM újra bevezeti a brit piacon a Scénic-et. A népszerű modellt öt- és hétszemélyes változatban kínálta a Renault, először a Mégane változataként, majd önálló típusként. A 2010-es évek végétől, az SUV-k népszerűségének felfutásával egyre kevésbé maradt versenyképes megszokott formájában a Scénic, így számos piacról kivezette a Renault, de Németországban még ma is elérhető újonnan.

A francia OEM nem engedi el a modell kezét, hanem elektromos hajtással, ötszemélyes SUV-ként próbálja meg ismét népszerűvé tenni. A Scénic E-Tech Electric megjelenése 2024-re várható, az autó az elektromos Mégane-hoz hasonlóan a CMF-EV platformra épül majd.

Hamarosan többet is megtudunk róla

Az elektromos Scénic az új modellek versenytársa lehet, mint például a Volkswagen ID.4, míg „kistestvére”, az új platformon debütáló elektromos Mégane az eggyel kisebb kategóriában indul, ahol például az ID.3 versenyez.

A hírek szerint májusban mutatja be először az elektromos Scénic koncepcióját a gyártó, ekkor ismerhetünk meg további részleteket az autóról. A Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség 2030-ig 35 új elektromos modellt dobna piacra – jegyzi meg az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink