Gyártók Sokba került és sokat várnak tőle: az új Leon

Sokba került és sokat várnak tőle: az új Leon

autopro.hu | 2020.02.04 13:11

Sokba került és sokat várnak tőle: az új Leon

A Seat több mint 1,1 milliárd eurós beruházással indítja útjára a vadonatúj Leon modellt. Az új autót Barcelonában, a márka martorelli központjában tervezték, fejlesztették és gyártották.

Hirdetés

A Seat a martorelli központjában mutatta be a vadonatúj Seat Leont. A társaság több mint 1,1 milliárd eurót fektetett be annak érdekében, hogy hatékonyabb motorokkal, a következő szintű csatlakoztathatósággal és vezetéstámogató rendszerekkel rendelkező járműveket hozzon a piacra.

Negyedik generáció

A Seat Leon mindig a márka termékpalettájának alapvető modellje, kategóriában igazodási pontot jelentő modell volt, amelyet a három generációnyi élettartam alatt a több mint 2,2 millió értékesített Leon bizonyított. A negyedik generációt úgy tervezték és fejlesztették, hogy a konnektivitás, a hatékonyság, a dinamizmus és a biztonság is a következő szintre emelkedjék.

Rekordév

„A Seat Leon a legkelendőbb modellünk, és szeretnénk folytatni nagyszerű pályafutását. Ezért a Seat több mint 1,1 milliárd eurót fektetett be a vadonatúj Leonba, elsősorban a járműfejlesztésbe és a gyártóberendezések fejlesztésébe” – mondta Carsten Isensee, a Seat ügyvezető elnöke, és a pénzügyekért, valamint informatikáért felelős alelnöke, majd hozzátette: „2019 rekord év volt a vállalatnál, amikor több mint 570 ezer autót értékesítettünk. Ez a cég 70 éves történetének legnagyobb mennyisége, és ezzel az egyik legjobb termelési mutatót is elértük, mivel több mint 500 ezer autót gyártottunk Martorellben. Mindezek kiváló alapot adnak a 2020-as év elindításához.”

Martorelli munka

Az új Seat Leont Barcelonában, a márka martorelli központjában tervezték, fejlesztették és gyártották.

Nyitókép: Seat

Kiemelt Partnereink