Gyártók Sokat zöldült a BMW

Sokat zöldült a BMW

autopro.hu/P.B. | 2023.01.26 09:19

Sokat zöldült a BMW

Fotó: BMW Pressroom

Úgy tűnik, beérett az elektromos átállás a BMW-nél: a bajor OEM által 2022-ben Európában értékesített autók lényegesen kevesebb szén-dioxidot bocsátottak ki, mint az előző évben eladott autók.

Hirdetés

A BMW tavaly kilenc százalékkal csökkentette Európában értékesített autóinak szén-dioxid-kibocsátását. A kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás 116-ról 105 grammra való csökkentésével a BMW jóval a 127 grammos uniós flottahatár alatt van - jelentette be Münchenben az autógyártó.

A benzines és dízelmotoros autók hatékonyabbá váltak, de legalább ilyen fontos az is, hogy a cégcsoport tavaly bő 215 ezer elektromos járművet adott el világszerte – kétszer annyit, mint az előző évben, ezzel az összértékesítés kilenc százaléka elektromos volt már.

Európában (az EU-ban, valamint Norvégiában és Izlandon) mintegy 95 ezer BMW Csoporthoz tartozó (BMW és Mini márkájú) elektromos járművet regisztráltak tavaly. A BMW idén 15 százalékra szeretné növelni az akkumulátoros autók arányát a kínálatában, 2030-ra pedig a cél, hogy az újonnan eladott autók fele teljesen elektromos legyen.

Érdekesség, hogy az EU nulla grammot számol egy e-autó szén-dioxid-kibocsátásánál, pedig az Európában felhasznált elektromos áram bő egyharmadát gáz, szén és olaj felhasználásával állítják elő – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink