Gyártók Sok évtizedes mélységben a VW fő gyárának termelése

Sok évtizedes mélységben a VW fő gyárának termelése

autopro.hu/V.M. | 2021.10.21 15:20

Sok évtizedes mélységben a VW fő gyárának termelése

Fotó: Volkswagen Newsroom

Egy bennfentes forrás szerint a Volkswagen fő, Wolfsburgban található üzemében eddig csupán 300 ezer járművet gyártottak 2021-ben, ami nemcsak, hogy messze elmarad a szokásos termelési volumentől, de a legalacsonyabb érték 1958 óta.

Hirdetés

A wolfsburgi egység, ahol többek között Volkswagen Golf és Tiguan, valamint Seat Tarraco modellek készülnek, az elmúlt évtizedben évente átlagosan 780 ezer járművet készített, 2018-ban pedig a VW azt közölte, hogy az éves gyártási volument egymillióra akarja emelni.

Az ambíciókat azonban tavaly derékba törte a koronavírus-járvány, ami miatt az előző évben a félmilliót sem érte el a Wolfsburgban összeszerelt autók száma. Egy Volkswagenhez közeli forrás a Die Zeitnek elmondta, hogy idén még kevesebb autó gördülhet le a gyártósorokról a félvezetők hiánya miatt.

A német lap értesülését idézve a Reuters egyúttal emlékeztet arra, hogy a VW korábban egy magas, százezres számban jelölte meg a chiphiány nyomán idén már el nem készülő járművek számát.

A VW, sok más iparági szereplőhöz hasonlóan arra számít, hogy a világszerte gyárleállásokat és termeléscsökkentést előidéző chiphiány 2022 jelentős részében is jelen lesz még.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink