Gyártók Soha nem láttunk még ilyen erős Mercedes hibrid SUV-t

Soha nem láttunk még ilyen erős Mercedes hibrid SUV-t

autopro.hu | 2023.09.03 04:16

Soha nem láttunk még ilyen erős Mercedes hibrid SUV-t

Fotó: Mercedes-Benz

A Mercedes-AMG bemutatta első nagyteljesítményű hibrid SUV modelljét, az „E Performance” hajtáslánccal felszerelt GLC 63 S-t. A modell közel 46,5 milliós alapártól indulva már elérhető a magyarországi márkakereskedésekben és online.

Hirdetés

A GLC 63 S E PERFORMANCE exkluzív Mercedes-AMG hibrid meghajtását a maximális teljesítményre tervezték. A kivitelezés az AMG 2,0 literes turbómotorját kombinálja egy, a hátsó tengelyen elhelyezett elektromos meghajtással (EDU), amely nagy teljesítményt és inspiráló vezetési élményt tesz lehetővé. A tolóerő egyértelműen érezhető, emellett pedig az egyedi hibrid elrendezés ideális súlyelosztást biztosít, amely jobb menetdinamikát és vezethetőséget tesz lehetővé.

A menetprogramtól és körülményektől függően az elektromotor a vezetési helyzetnek megfelelően növeli a teljesítményt és a nyomatékot, ezzel biztosítva akár a teljesen kényelmes, akár az egészen sportos vezetési élményt. A meghajtás ugyanakkor a tisztán elektromos közlekedést is lehetővé teszi.

Az elektromos meghajtás és a nagy teljesítményű, 400 voltos akkumulátor az AMG saját, exkluzív saját fejlesztése. A Formula 1-hez hasonlóan a cellák innovatív, közvetlen hűtésével ellátott akkumulátort kifejezetten a gyors teljesítményleadás és -felvétel érdekében tervezték. A kombinált rendszerteljesítmény 680 lóerő (500 kilowatt), a kombinált maximális rendszernyomaték pedig 1020 newtonméter.

Páratlan menetdinamika

A teljeskörűen változtatható 4MATIC+ összkerékhajtás, az adaptív lengéscsillapítással rendelkező AMG Ride Control futómű, az aktív hátsótengely-kormányzás és a villámgyors váltó mind az AMG modellekre jellemző intenzív vezetési élményt erősítik. Az AMG-specifikus, páratlan menetdinamikát célzó finom hangolásához nagyban hozzájárul az AMG Active Ride Control aktív karosszériadőlés-szabályzó rendszer, amely ugyancsak alapfelszereltség a GLC 63 S E PERFORMANCE esetében. A rendszer a hagyományos, merev stabilizátorok helyett elektromechanikusan, ezáltal sokkal kifinomultabban kompenzálja a karosszéria mozgásait.

Az új modell számos olyan opciót biztosít, amellyel még inkább személyre szabható a jármű, az egyedi vásárlói igények kiszolgálása érdekében.

Az Edition 1 speciális kiadás már a modell piacbevezetésekor is elérhető

A GLC 63 S E PERFORMANCE egy éven keresztül az exkluzív, Edition 1 kiadásban is elérhető. A „grafit-szürke magnó” vagy a „high-tech ezüst magnó” külső fényezést e modellnél sportos szénfekete matt fóliázással kombinálja a gyártó. A különleges felszereltség mintegy 7,6 millió forintba kerül és számos egyedi opciót tartalmaz. A 21 colos, AMG keresztküllős, kovácsolt keréktárcsák matt feketében, magasfényű szegélyekkel mintegy hangsúlyozzák a modell dinamikáját. Az AMG aerodinamikai csomag a modell vizuális hatását erősiti. A különkiadás opciói között megtalálható a külső AMG Night csomag és a külső AMG Night csomag II is.

A belső teret a fekete és a sárga színek kontrasztja jellemzi. Az AMG Performance ülések fekete nappabőr borítással és sárga kontrasztvarrással készülnek, az első fejtámlákon pedig hímzett „Edition 1” logó látható. A nappabőr/Microcut mikroszálas borítású AMG Performance kormánykerék is sárga kontrasztvarrást kapott, amelyekhez tökéletes illeszkedik az AMG ajtóküszöbök sárga megvilágítású AMG felirata is.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink