Gyártók Sikeresen kezdte itthon az évet a Toyota

Sikeresen kezdte itthon az évet a Toyota

autopro.hu | 2023.04.06 12:17

Sikeresen kezdte itthon az évet a Toyota

Fotó: Toyota News

A teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű újautó-piacon a Toyota 4996 új autó értékesítésével, 14,4 százalékos piaci részesedéssel áll az első helyen az év első három hónapját vizsgálva: ez 46 százalékkal több, azaz közel másfélszer annyi mint a második helyen álló márka eladásai. A hazai forgalomban maradó autókról valós képet mutató kivonásokkal tisztított újautó-piacon még ennél is nagyobb a környezetbarát elektrifikált modelljeiről ismert japán autómárka előnye.

Hirdetés

A Toyota az első negyedévben 14 százalékkal növelte értékesítéseit és 1,1 százalékponttal növelte piaci részesedését az előző év azonos időszakához képest 5,2 százalékkal bővülő magyarországi új személyautó- és kishaszongépjármű piacon.

A magyarországi újautó-értékesítéseket immár évek óta vezeti a japán márka, amennyiben a személyautók és a kishaszongépjárművek szegmenseit együtt vizsgáljuk. Csak a személyautókat tekintve a Suzuki a piacvezető, egyhuzamban hét éve.

Jól kezdődött az év

A magyarországi személyautópiacot külön vizsgálva a Toyota az idei első negyedévben 14,6 százalékos piaci részesedéssel áll az első helyen, eladásai 85 százalékkal haladják meg legközelebbi versenytársának értékesítéseit. A teljes kishaszongépjármű-piacon a japán autómárka 13,5 százalékos részesedéssel a harmadik helyen áll.

A Toyota prémium márkája, a Lexus 36,5 százalékkal növelte eladásait hazánkban 2023 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest. Ezzel a Lexus a vezető prémium márkák között a második legnagyobb bővülést produkálta az idei év első három hónapjában.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink