Gyártók Siessen, ha benzines vagy dízeles Audit szeretne!

Siessen, ha benzines vagy dízeles Audit szeretne!

autopro.hu/B.B. | 2017.10.28 06:05

Siessen, ha benzines vagy dízeles Audit szeretne!

Itt a bejelentés: a négykarikások még nyolc évet adnak a kizárólag hagyományos motorral hajtott modelleknek, hiszen 2025-től már minden termékük – részben legalábbis – elektromos hajtásláncot kap.

Hirdetés

Régóta tudni – sőt, pontosabban a csapból is ez folyik -, hogy az autógyártók immár belátható időn belül hibrid és elektromos modellek tömegeit dobják piacra, ami egyben azt is jelenti: meg vannak számlálva a benzin- és dízelmotorok napjai. Ilyen, elektromobilitást érintő bejelentések nélkül szinte nem telik el hét, a legújabb közlemény ezúttal az Auditól érkezett.

A VW-konszern márkájának első embere, Rupert Stadler bejelentése alapján az Audi kínálatából 2025-től eltűnnének a kizárólag hagyományos motorral szerelt modellek. Érdekes, hogy a modellpaletta részleges (hibridek) vagy teljes (tisztán elektromos autók) villamosítása mögött a továbbra is kirobbanó formában lévő SUV-szegmens áll. A nagy árréssel értékesíthető, konyhára sokat hozó típusok fogyasztása ugyanis alaposan feltornázza a márka által értékesített flotta fogyasztási és károsanyag-kibocsátási átlagait, így elektromotorok nélkül nem lennének tarthatók az ide vonatkozó hatósági szabályozások.

A tisztán benzines/dízeles új Audiktól való búcsú ideje nem véletlenül 2025, hiszen Stadler szerint ebben az évben a márka eladásainak már a felét a SUV-ok adják majd.

Az Audi mostani lépése mintegy folytatása annak a bejelentésnek, amit a VW-konszern vezére a szeptemberi IAA-n tett, Matthias Müller akkor elektromos modellek offenzíváját harangozta be. Ennek értelmében az Audi a következő nyolc évben egy tucat tisztán elektromos és nyolc plug-in hibrid kocsit mutat be, az összes többi típus pedig lágy hibridtechnológiát kap.

Kiemelt Partnereink