Gyártók Saját operációs rendszeren dolgozik a Toyota

Saját operációs rendszeren dolgozik a Toyota

autopro.hu/V.M. | 2022.01.05 06:18

Saját operációs rendszeren dolgozik a Toyota

Fotó: Toyota Newsroom

Nem hivatalos információk szerint a Toyota egy saját fejlesztésű operációs rendszer kifejlesztését tervezi, amivel 2025-től látná el járműveit. A rendszer képes lesz az olyan magas komplexitású funkciók kiszolgálására, mint az autonóm vezetés.

Hirdetés

A szoftverek a modern autók működésében egyre meghatározóbb szerepet töltenek be. A navigációs rendszer, a szórakoztató elektronika, a vezetéstámogató rendszerek, de még a hajtásvezérlés is elképzelhetetlen lenne nélkülük. Ennek fényében nem csoda, hogy a világ autógyártói növekvő erőforrásokat fektetnek azok házon belüli fejlesztésébe.

Mi több, mára több nagy autógyártó is saját operációs rendszer megalkotását tűzte célul, és úgy tűnik, hogy köztük van a Toyota is. A Nikkei japán üzleti lap értesülései alapján a Reuters azt írja, a világ legnagyobb autógyártója Arena néven fejleszt egy saját szoftveres platformot.

Az Arena a Volkswagen és a Daimler saját rendszereivel kell, hogy felvegye majd a versenyt. A legnagyobb német autógyártó VW.OS, míg a Daimler Mercedes-Benz Operating System néven fejleszti saját megoldását – utóbbi a tervek szerint 2024-től fog megjelenni a Mercedes járműveiben.

A Toyota a saját rendszerével állítólag először 2025-ben tervezi ellátni járműveit, továbbá elérhetővé kívánja azt tenni más autóipari vállalatoknak is.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink