Gyártók Saját készítésű maszkokkal fogja dolgozóit védeni a Ford

Saját készítésű maszkokkal fogja dolgozóit védeni a Ford

autopro.hu/V.M. | 2020.04.15 14:21

Saját készítésű maszkokkal fogja dolgozóit védeni a Ford

Fotó: Ford Media Center

A Ford mára Európában és az USA-ban is gyárt egészségügyi felszereléseket, hogy segítsen a megnövekedett kereslet kielégítésében, egyúttal támogassa a koronavírus-járvány elleni erőfeszítéseket. A cég vezetése azonban nem csak a jelenre, hanem a termelőegységek jövőben esedékes újranyitására is gondol.

Hirdetés

Az amerikai autógyártó 2020 második negyedéve során készül ismét elindítani a termelést. Dolgozóinak védelme érdekében nagyszámú védőfelszerelésre lesz szüksége, ezért aztán a michigani Van Dyke sebességváltógyárban szájmaszkokat készít. A Ford szeretné elérni, hogy a United Auto Workers szakszervezetével közösen fejlesztett maszkok orvosi célú használata is engedélyezetté váljon.

Szélesedő portfólió

A Ford egészségügyi felszerelések gyártásában több vállalattal is együttműködik. Műanyag palackok készítésével segítséget nyújt a Thermo Fisher Scientific számára a koronavírus-teszt készletek készítésében. Egy, a Michigan állambeli Flat Rock melletti egységében pedig április 14-én gázmaszkok gyártását kezdte meg, együttműködésben a 3M vállalatával. A gyáregységben a United Auto Workers önkéntesei mintegy százezer gázmaszkot fognak elkészíteni.

Továbbá, a Joyson Safety Systems-szel kooperálva újrahasználható védőruhák légzsákalapanyagból történő előállításán dolgozik. A könnyű, vízlepergető tulajdonságú nejlon 6.6 nevezetű szövetanyagot légzsákokon kívül ejtőernyőkben, szőnyegekben és locsolótömlőkben is használják. A Ford közlése szerint a védőruhák ötven mosás után is megtartják eredeti jellemzőiket. A vállalatnak helyi kórházak segítenek a varrás tökéletesítésén, emellett teszteket folytatott, hogy megbizonyosodhassanak róla, a védőöltözet megfelel az Association for the Advancement of Medical Instrumentation, vagyis a Szövetség az Orvosi Eszközök Fejlődéséért szabványának – írta meg a CleanTechnika.

Jim Baumbick, a Ford alelnöke ugyanakkor elmondta, hogy hosszú távon nem terveznek az egészségügyi felszerelések piacán maradni, és versenyre kelni az ott már régóta jelenlévő szereplőkkel – tudható meg a Reuters cikkéből.

Kiemelt Partnereink