Gyártók Saját akkucella-gyárat létesít a Volvo

Saját akkucella-gyárat létesít a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2022.08.04 12:21

Saját akkucella-gyárat létesít a Volvo

Fotó: Volvo Trucks Media Library

A Volvo Csoport elindította azt a folyamatot, aminek célja egy elektromos haszongépjárművek számára akkumulátorcellákat előállító üzem felépítése Svédországban.

A teherautókat és autóbuszokat gyártó Volvo Csoport célja, hogy 2030-ra járműveinek legalább 35 százalékát elektromos hajtással készítse.

„Ez a növekedés nagy számú magas teljesítményű akkumulátort fog igényelni” – mutatott rá Martin Lundstedt, a Volvo Csoport elnök-vezérigazgatója. „Logikus következő lépés számunkra, hogy az akkumulátorgyártást is beemeljük a jövőbeni ipari tevékenységeink közé.”

A Volvo mostanra meghatározta, hogy az új üzemet hol fogják megépíteni. A kiszemelt település a dél-svédországi Mariestad, ami a Volvo Csoport skövdei fő hajtáslánc-gyárának közelében fekszik. További előnye a helyszínnek, hogy a Volvo kutatás-fejlesztési központja és göteborgi vállalati központja mindössze két óra távolságra helyezkednek el tőle.

A Volvo nem közölte, hogy mikor kezdődik az üzem építése vagy hogy mikorra fog elkészülni. Ami ismert, hogy a teherautókhoz, buszokhoz és építőipari gépekhez tervezett cellák termelésének teljes felfutása 2030-ra várható.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink