Gyártók Rövidített munkaidőre kényszerül a Daimler Truck

Rövidített munkaidőre kényszerül a Daimler Truck

autopro.hu/P.B. | 2022.03.29 12:21

Rövidített munkaidőre kényszerül a Daimler Truck

Fotó: Daimler Media

A chiphiány miatt két német üzemében, két lépcsőben rövidített munkaidőt (Kurzarbeit) vezet be a Daimler Truck. Az intézkedés ellenére a teherautógyártó összességében optimista az idei évet tekintve.

Hirdetés

A teherautó-gyártó Daimler Truck két nagy üzem egyes területein rövid munkaidőt vezet be a félvezetők kínálati hiánya miatt. A mannheimi gyárat már ebben a hónapban, a gaggenaui üzemet pedig a következő hónapban érinti az intézkedés – közölte a gyártó szóvivője március 28-án.

A szóvivő elmondta, hogy a rövidített munkaidőt az egyes termelési napok kiesésére és a lemondott műszakok áthidalására használják fel. További részleteket nem árult el.

Jó helyzet

A mintegy 4800 alkalmazottat foglalkoztató mannheimi üzem motorokat és ahhoz kapcsolódó alkatrészeket gyárt, míg Gaggenauban többek között sebességváltókat és a tengelyeket készít a Daimler Truck csaknem 6200 alkalmazottal.

A szóvivő arról számolt be, hogy a cég többi telephelyén nincs szükség korlátozásokra. Martin Daum vezérigazgató jó rendelési helyzetről számolt be még korábban, és a chiphiány miatt a gyártó korábban raktárra is termelt. Összességében optimista az idei évet nézve a vállalat – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink