Gyártók Rövidesen csak elektromos VW-t lehet kapni Norvégiában

Rövidesen csak elektromos VW-t lehet kapni Norvégiában

autopro.hu/P.B. | 2022.08.22 11:21

Rövidesen csak elektromos VW-t lehet kapni Norvégiában

Fotó: Volkswagen Newsroom

A norvég Volkswagen importőr, a Møller Mobility Group úgy döntött, hogy 2024. január 1-jétől csak elektromos autókat importál az országba. A belső égésű motorral szerelt és a plug-in hibrid Volkswagenek értékesítése megszűnik.

Hirdetés

Amennyiben a lépés tényleg megvalósul, úgy a norvég Volkswagen két évvel korábban mond búcsút a belső égésű motoroknak, mint azt a norvég kormány megköveteli az országban – a norvég vezetés úgy döntött, hogy 2025 végére minden új személygépkocsi-regisztrációnak tisztán elektromos meghajtásúnak kell lennie.

Ulf Tore Hekneby, a Volkswagen-importőr vezetője ambiciózusabb célokat remél a kormánytól, például egy meghatározott dátumot, amely után a járműpark legalább felének károsanyag-kibocsátásmentesnek kell lennie. Az elektromos autók aránya a teljes norvég autóállományban jelenleg 18 százalék körül van, a VW személygépkocsi-flottájának nulla emissziós részesedése pedig jelenleg még 22 százalék körül mozog.

Ami az új regisztrációkat illeti, a múlt hónapban a Volkswagen 8500 újonnan regisztrált személygépkocsijából valamivel több mint 6900 volt tisztán elektromos, ami 81 százalékos részesedést jelent.

Norvégiában az idei évben eddig eladott új autók között 70 százalék felett van a tisztán elektromos autók részaránya – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink