Gyártók Rengeteg elektromos Macant gyártana a Porsche

Rengeteg elektromos Macant gyártana a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2022.08.22 15:16

Rengeteg elektromos Macant gyártana a Porsche

Fotó: Porsche Newsroom

A Volkswagen Csoporthoz tartozó Porsche arra számít, hogy az elektromos Macanból annyi darabot fog gyártani, mint az eredeti, belső égésű motorral szerelt verzióból – mondta Albrecht Reimold gyártásvezető.

Hirdetés

A mai generációból több mint 80 ezret gyártunk, és hosszú távon az a tervünk, hogy minél többet gyártsunk a teljesen elektromos Macanból – nyilatkozta Reimold az Automobilwochénak.

A Macan SUV a Porsche egyik legkelendőbb modellje, elektromos verziója a második tisztán elektromos modell lesz a gyártótól: a Porsche eddigi egyetlen teljesen elektromos modellje a Taycan kupé, az e-Macan a tervek szerint a jövő év végén jelenik meg.

Korábban az autopro.hu arról számolt be, hogy a Porsche komoly problémákkal küzd az ellátási lánc törékenysége miatt, és több száz autót tárolnak a lipcsei gyárban, amik az összeszerelés befejezésére várnak. Az autók fényszórói hiányoznak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink