Gyártók Rengeteg autót hív vissza a Mercedes-Benz

Rengeteg autót hív vissza a Mercedes-Benz

autopro.hu/D.Á. | 2021.11.11 14:20

Rengeteg autót hív vissza a Mercedes-Benz

Fotó: Daimler Global Media Site

Több mint 19 ezer Mercedes-Benz EQC-t érint a visszahívás, amely az elektromos SUV kormányszervójának hibája miatt indokolt. Az elektromos rendszer egy gyártási hiba miatt beázhat, majd minden előjel nélkül meghibásodhat.

Hirdetés

A visszahívott autók 2019. december 19. és 2020. május 18. között készültek. Ebben az időszakban az elektromos kormányszervó vezetékkötege a beszerelés során megsérülhetett, így a rendszer beázhat. A víz idővel bejuthatna a kormányzásért felelős vezérlőegységbe, tönkretéve azt, emiatt pedig a rásegítés hirtelen megszűnhetne, akár vezetés közben is. A balesetveszélyes helyzetre egy piros jelzés figyelmeztet a műszerfalon.

Sok a gond az EQC-vel

Nem ez az első minőségi probléma, ami az elektromos SUV-t a 2019-es megjelenése óta érintette. A visszahívási akciókat figyelő car-recalls.eu weboldal öt további esetet jelzett, melyek között szerepelnek az első differenciálmű túl gyenge csavarjai, a légzsákokat tartó anyák kilazulása, beragadó üléstámla-állítók és rozsdásodó akkumulátorház.

Idén az Egyesült Államokban nagyjából egymillió autót kellett visszahívnia a Mercedesnek, mert a baleset esetén a hatóságokat automatikusan értesítő eCall asszisztens téves baleseti helyszínt közölt. Később közreadták, hogy európai autókat is érint az ügy, de a hivatalos számok nem ismertek — számolt be az Autocar.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink