Gyártók Rekord rekord hátán a Skodánál

Rekord rekord hátán a Skodánál

autopro.hu/B.B. | 2016.06.14 14:09

Rekord rekord hátán a Skodánál

Az év első három hónapjában is növekedett az eladott autók száma, a cég árbevétele és működési eredménye, ezen kívül a gyártó májusban is erős időszakot zárt.

Hirdetés

Az idei volt a Skoda történetének legjobb évkezdete: 2016 január és március között 4,3 százalékkal többet, összesen 276 600 autót vehettek át új tulajdonosaik. Ugyanezen időszakban a márka árbevétele 6,4 százalékkal 3,379 milliárd euróra emelkedett, a működési eredmény pedig 30,2 százalékkal 315 millió euróra nőtt. A csehek értékelése szerint a jó eredmény elsősorban a széles modellkínálatnak, azon belül is az új Superb modellnek, mint a bővülés motorjának köszönhető. Hamarosan az új modell, a Kodiaq bemutatójára is sor kerül.

A lendületet sikerült megtartani az év ötödik hónapjában is, az értékesített 96 ezer 700 autó a vállalat történelmének legjobb májusi adata. A növekedés motorja Európa, Kína, és a Ford nehézségei ellenére Oroszország volt. Utóbbiban közel 24 százalékos emelkedésnek örülhettek a csehek. Több európai gyártóhoz hasonlóan a Skodának is Kína a legnagyobb piaca, az ázsiai országból több mint 24 ezer megrendelés érkezett májusban.

Kiemelt Partnereink