Gyártók Rekord eredménnyel zárhat idén a Lamborghini

Rekord eredménnyel zárhat idén a Lamborghini

autopro.hu/V.M. | 2023.08.01 11:23

Rekord eredménnyel zárhat idén a Lamborghini

Fotó: Lamborghini Media Center

A Volkswagen konszernhez tartozó Lamborghininek az idei lehet az első éve, mikor értékesítései elérik a tízezer járművet – közölte a vállalat vezérigazgatója a jól sikerült első fél év számainak ismertetésekor.

A Lamborghini január és június között 5341 autót adott el, 4,9 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. Országonkénti bontásban a legtöbb, 1625 járművet az Egyesült Államokban értékesítette.

Az első hat hónap számai alapján nyilvánvaló, hogy amennyiben a vállalat fenn tudja tartani a lendületet, akkor globális értékesítései most először érhetik el a tízezer járművet. Ennek lehetőségét Stephan Winkelmann vezérigazgató is megerősítette, aki „megvalósítható célnak” nevezte az új rekordot jelentő számot.

Winkelmann aláhúzta ugyanakkor, hogy a bizonytalanság miatt, ideértve a nyersanyagárak ingadozását is, nem egyszerű előrejelzésekbe bocsátkozni, és a tízezres értékesítés elérése nem „kötelességük.”

Több bevétel, nagyobb nyereség

Az első fél évben a Lamborghini bevétele éves összevetésben 6,7 százalékkal 1,42 milliárd euróra nőtt, üzemi eredménye pedig 7,2 százalékkal 456 millió euróra emelkedett. Az eredményekhez hozzájárult a népszerű Urus SUV, aminek ára adók nélkül is körülbelül 200 ezer euró. A típus abban is segítette a Lamborghinit, hogy az elmúlt években növelje eladásait, amik 2022-ben 9200 darabot tettek ki.

Más OEM-ekhez hasonlóan a Lamborghini is az elektrifikáción dolgozik. Első plug-in hibridje, a Revuelto idén debütált, 2024-től pedig az egész kínálata hibridekből fog állni. Az első teljesen elektromos modell megjelenését 2028-ra tűzték ki – emlékeztet a Reuters.

Winkelmann elmondása szerint a szintetikus üzemanyagok használatát is megfontolják majd, döntésük pedig attól fog függeni, hogy a szabályozás hogyan fog alakulni a világ különböző pontjain.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink