Gyártók Prémium egyterű tanulmányt mutatott be a Ford

Prémium egyterű tanulmányt mutatott be a Ford

autopro.hu | 2014.04.17 07:03

Prémium egyterű tanulmányt mutatott be a Ford

Milánóban debütált az S-Max Vignale, amelyhez a bútortervezés és a divat világából merített ihletet az amerikai autógyártó.

Hirdetés

A Ford új koncepcióautója a tavaly leleplezett Mondeo Vignale tanulmányt követiUtóbbi modell sorozatgyártású változata 2015-től lesz kapható, utána az S-Max Vignale is megjelenik a bemutatótermekben.

- Az S-Max Vignale túl kíván mutatni a hagyományos autóipari dizájn-megoldásokon. Azokat a vásárlókat szeretnénk megszólítani, akik sokra tartják a szépséget. A Vignale tervezői sok ötletet merítettek a bútorok és a divat trendjeiből, újfajta arculatot alkotva ezzel a Ford márkának - fogalmazott Martin Smith, a Ford Európa formatervezési igazgatója.

Ennek ismeretében érthető, hogy a Ford épp egy nemzetközi bútordizájn-seregszemlén, a Milánói Bútorkiállításon tárja a nagyközönség elé elképzeléseit a Vignale vásárlói élményprogramról. A Vignale program 2015-ös beindítását követően az ügyfelek személyre szabott vásárlói élményben részesülhetnek majd: egyebek közt külön erre kijelölt menedzserek tartják velük a kapcsolatot, a szervizelt autók be- és hazaszállításának VIP-szolgáltatása is rendelkezésükre áll.

Ford S-Max Vignale tanulmány
Kattintson a galériáért!

Az S-Max tanulmány utasterében exkluzív ülések láthatók dombornyomású Vignale-emblémával és hatszögletű tűzéssel; a lágy tapintású bőr kárpitot szövetmintázatú dombornyomással díszített alumínium betétek egészítik ki. A technológiai különlegességek közt szerepel az autó-autó kommunikáció, a tablet-dokkoló állomás a második üléssorban, valamint a vékony kialakítású ülések rugalmas átrendezhetősége. A Mondeo Vignale modellen már bemutatott, hatszögletű hűtőrács az S-Max Vignale tanulmányon is megjelenik. A sötét, matt metálfényezésű légbeömlőt polírozott alumínium keretezi.

A világos külső tónus illik az utastér sötétebb színvilágához, amit a férfiruházati trendek ihlettek. Néhány más színhez és formához a bútortervezés – többek közt a luxus-kanapék világa – adta az ötletet; így születtek meg az íves, modern és eklektikus vonalak, vagy a kézzel tűzött bőrkárpitok. A műszerfal bőrborítása egészen az üvegtetőig nyúlik, a csomagtérben is ezt találjuk, méghozzá mindenütt egyetlen színben – a megoldás tágas, teremszerű benyomást kelt az utastérben. A fémfelületek is meleg tónust kaptak. A kormánykerék mögött és az utasoldali műszerfalon végigfutó alumínium betét szövetmintázatú felületkidolgozása jól érzékelteti az utastér kézműves minőségű kidolgozását.

Kintről elegáns, odabent kényelmes

A Ford kimutatásai szerint a márka nagyautóinak fele magas felszereltségi szinttel talál gazdára, ám a vevők 10-15 százaléka még ennél is magasabb szintű kivitelre és szolgáltatásokra vágyik.

– Úgy látjuk, sok vásárlónk olyan Fordot keres, ami exkluzívabb és magasabban pozícionált, mint amit jelenleg Európában kínálunk. A másik meghatározó trend a sokkal személyesebb vásárlói élmény iránti igény, sokan vágynak személyre szabott, az idejüket kímélő szolgáltatásokra – vélekedik Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke.

Kiemelt Partnereink