Gyártók Pötsch lesz a Volkswagen új elnöke

Pötsch lesz a Volkswagen új elnöke

Biró Csongor | 2015.09.03 16:09

Pötsch lesz a Volkswagen új elnöke

A Volkswagen-csoport fölött felügyeletet gyakorló Porsche Automobil Holding SE azt javasolja a novemberi közgyűlésen a részvényeseknek, hogy hogy Hans Dieter Pötsch, a Volkswagen-csoport jelenlegi pénzügyi igazgatóját nevezzék ki a felügyelőbizottság elnökének.

Hirdetés

A 64 éves Pötsch 2003 óta felügyeli a Volkswagen pénzügyeit, helyére sajtóértesülések szerint az Audit eddig vezető Rupert Stadler kerülhet. A javaslatot a felügyelőbizottság közleményben támogatta, a kinevezésről novemberben döntenek.

Szakértők szerint a jelölt igen nagy elismerésnek örvend mind a pénzügyi, mind az autóipari világban, ráadásul közvetlenül látja mindazokat a problémákat, amivel a csoportnak az elmúlt időszakban szembesülnie kellett és amelyeket záros határidőn belül meg kell oldani: magas fejlesztési-, beszerzési- és munkaerő-költségek.

A vállalat ügyvezetésének az elnöke várhatóan 2018-ig Martin Winterkorn marad, aki azt követően átveheti Pötsch helyét a felügyelőbizottság elnöki székében. A korábbi, áprilisban lemondott Ferdinand Piech elnök (aki a Volkswagen-csoport 51 százalékos részvénycsomagját birtokoló Porsche SE felügyelőbizottságának a tagja) is támogatja Pötsch kinevezést.

Piech, Pötsch és Winterkorn - a korábbi szentháromság

Kiemelt Partnereink