Gyártók Pluszban, de a vártnál rosszabbul teljesített a Honda

Pluszban, de a vártnál rosszabbul teljesített a Honda

autopro.hu/P.B. | 2022.11.09 12:16

Pluszban, de a vártnál rosszabbul teljesített a Honda

Fotó: Facebook/Honda Global

A japán Honda Motor november 9-én ismertette második üzleti negyedévének eredményeit. A vállalat a vártnál kisebb, 16 százalékos nyereségnövekedést ért el, amihez hozzájárultak a magasabb árak és a gyenge jen is. A nyereség annak ellenére jött össze, hogy a félvezetőhiány megzavarta a járműgyártást.

Hirdetés

A Honda működési eredménye a mögöttünk hagyott negyedévben 231,2 milliárd jen (633 milliárd dollár) volt, ami elmarad a Refinitiv 10 elemzői körében végzett közvélemény-kutatása szerint – a szakemberek átlagosan 243,3 milliárd jent vártak. Az előző év azonos időszakában a cég 198,9 milliárd jent keresett.

A Honda a március 31-ével végződő évre vonatkozóan 830 milliárd jenről 870 milliárd jenre emelte egész éves üzemi eredmény-előrejelzését, elsősorban a jen gyengesége miatt. Ez összevethető a 24 elemző 922,05 milliárd jenes átlagos előrejelzésével.

Az autógyártó kénytelen volt sökkenteni a járműgyártást két hazai gyárában a koronavírus-járvány és és a félvezetőhiány okozta zavarok miatt. Ez több modell gyártását érintett, köztük a Civicét is – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink