Gyártók Plug-in hibridként érkezik az új Jeep Wrangler

Plug-in hibridként érkezik az új Jeep Wrangler

autopro.hu/D.Á. | 2021.12.08 06:22

Plug-in hibridként érkezik az új Jeep Wrangler

Fotó: Stellantis Media

A Jeep a legtöbb európai piacon csak konnektoros hibridként fogja kínálni a nemsokára érkező Wrangler 4xe-t. A döntést a gyártó klímacéljai indokolják. A 2022-es modell kisebb módosításokkal érkezik, köztük számos új fejlett vezetéstámogató funkcióval.

Hirdetés

A Jeep célja, hogy 2025-re a globálisan eladott autóinak 70 százaléka elektrifikált hajtású legyen. A szériafelszereltségként plug-in hibrid Wrangler már előrendelhető Olaszországban, Spanyolországban, Belgiumban és Szerbiában, a hónap második felében pedig további európai országok is sorra kerülnek.

A Wrangler két, összesen 280 kilowattos elektromos motorja és a 17 kilowattórás akkumulátora maradt a régi, de az amerikai szabványok szerint megállapított 40 kilométeres tisztán elektromos hatótávja helyett a Stellantis már 50-nél is többet ígér a WLTP városi vezetésre vonatkozó szabványa szerint. Az egyik villanymotor a szintén változatlan négyhengeres, kétliteres, turbofeltöltésű benzinmotoron váltja ki egy klasszikus generátor és egy indítómotor funkcióját egy egységként. Ez segíti egyrészt a start-stop funkció működését, másrészt tölti a hátsó ülések alatt elhelyezett nagyfeszültségű akkumulátorcsomagot. A másik elektromos motort a nyolcsebességes ZF automataváltóba integrálták. A Wrangler hajtásrendszere nem hasonlít a hibrid Renegade és Compass modellekben használtra. Utóbbiakban a benzinmotor és az egyik villanymotor az első tengelyt hajtja, a másik elektromotor pedig csak a hátsót.

Fejlettebb digitális rendszerek

2022-es Wrangler 4xe vezetéstámogató funkciók terén hoz újat: többek között a távolsági fényszóró automatikus szabályzását, ütközésre figyelmeztető rendszert fékasszisztenssel, valamint automatikus megállást és elindulást lehetővé tévő, adaptív tempomatot. Mindez szériafelszereltségben jár majd a már meglévő, oldalra és hátrafelé is működő holttérfigyelő rendszer, a tolatókamera és a parkolási asszisztens mellé.

Jobban személyre is lehet majd szabni az új Wrangler-t. Rendelhető extra a strapabíróbb Gorilla Glass szélvédő, speciális színek, valamint a már meglévő vászontetős kivitelek mellett elérhető egy felhajtható résszel rendelkező keménytető is, amely Sunrider fantázianéven fut.

Az új Wrangler extraként rendelhető, felhajtható teteje.

Az új Wrangler extraként rendelhető, felhajtható teteje. | Fotó: Stellantis Media

Konnektivitás terén is fejlettebb az új modell: a Uconnect rendszernek köszönhetően távolról vezérelhető az autó töltése és egyes funkciói — áll az electrive.com írásában.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink