Gyártók Pályaudvarral bővülhet a német Tesla

Pályaudvarral bővülhet a német Tesla

autopro.hu/P.B. | 2022.05.30 09:19

Pályaudvarral bővülhet a német Tesla

Fotó: Tesla

Jelentős további bővítésekre készül a Tesla Grünheidében, az első európai gyártó telephelyén. Újabb 100 hektáron teherpályaudvar, logisztikai területek és parkolóhelyek építésére nyújtott be engedélyeztetési kérelmet az elektromos autógyártó.

Hirdetés

Bővíteni szeretné a grünheidei autógyárának telephelyét a Tesla. A beruházás része lenne egy teherpályaudvar, egy raktár és további logisztikai területek. A fejlesztése terve azzal derült ki, hogy az amerikai vállalat már be is nyújtotta az építési engedélyekre vonatkozó kérelmét a helyi hatóságokhoz.

Az újonnan beépítendő terület a jelenlegi 300 hektáros létesítmény közvetlen szomszédságában található. A hatóságok szerint az új terület beépítéséhez új fejlesztési terv is szükséges. Az önkormányzat főbizottsága erről június 2-án tárgyal.

Folyamatos növekedés

Mint ismert, Grünheidében a Tesla a gyártás kezdeti szakaszában évente körülbelül 500 ezer járművet szeretne összeszerelni, és körülbelül 12 ezer embert szeretne foglalkoztatni. A termelés csak fokozatosan emelkedik majd, sőt, ahogyan arról korábban beszámoltunk, jelenleg nem is éri el ezt a szintet. A tervezett akkumulátorgyár még építés alatt áll.

A német gazdasági minisztérium szerint megnőtt a befektetői érdeklődés Brandenburg iránt, különösen a Tesla gyára jelenti a húzóerőt. A tartománynak azonban nincs elegendő nagyobb összefüggő területe, amelyet ipari parknak használhatna – jegyzi meg az Automobiwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink