Gyártók Ötszáz új munkahely jön létre az Audi gyárában

Ötszáz új munkahely jön létre az Audi gyárában

autopro.hu/P.B. | 2023.07.06 14:18

Ötszáz új munkahely jön létre az Audi gyárában

Fotó: Audi MediaCenter

Az Audi ötszáz új munkahelyet hoz létre főüzemében, Ingolstadtban a Q6 e-tron gyártásának megkezdésével összefüggésben. Többek között lesz egy dedikált sor az akkumulátorok összeszereléséhez is.

Hirdetés

Ötszáz új munkahelyet hirdetett meg az Audi a Q6 e-tron elektromos autó gyártásához ingolstadti főüzemében. Ősztől az új elektromos SUV lesz a konszern első autója, amely a PPE platformon gördül le a gyártósorról. A platformot az Audi a Porschével közösen fejlesztette ki.

A hírek szerint az üzemnek saját akkumulátor-szerelvénye is lesz 300 munkahellyel, ahol az akkukat fogja össze- és beszerelni.

Az Audi 2019 novemberében jelentette be, hogy 2025-ig mintegy 9500 munkahelyet szüntet meg Ingolstadtban és Neckarsulmban. 2020 óta sok alkalmazott elfogadta a korengedményes nyugdíjazási programot, és elhagyta a vállalatot. A németországi Audinál ma körülbelül 54 ezer ember dolgozik, közülük jó 40 ezer Ingolstadtban. 2019-ben az Audinak még 44.500 alkalmazottja volt Ingolstadtban – jegyzi meg az Automobilwoche.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink