Gyártók Ötcsillagos a Nissan Qashqai

Ötcsillagos a Nissan Qashqai

autopro.hu | 2014.03.04 15:44

Ötcsillagos a Nissan Qashqai

A modell ötcsillagos minősítést kapott az EuroNCAP töréstesztjén, amelyben szerepet játszhatott az aktív biztonsági pajzs innovatív technológiája is.

Hirdetés

A frontális ütközésre irányuló vizsgálatok során a Qashqai utastere stabil maradt, a vezető és utas térdének és combcsontjának védelme megfelelő. A vezetőt helyettesítő bábun végzett teszt maximális pontszámú lett; a test minden területe megfelelő védelmet kapott. A jármű maximális pontszámot ért el az oldalsó ütközéses tesztelés során is, hiszen itt is védelmet nyújtott a test minden részének.

Mozgókép a törtéstesztről

Az új Qashqai a gyermek-utasvédelem vizsgálata során is kimagasló eredményekkel zárta a tesztelést. A dinamikus tesztek során modell maximális pontszámot ért el a 18 hónapos csecsemők védelme terén.

Az első lökhárító kialakítása szintén maximális pontszámot kapott; ebben az esetben a gyalogosok lábának védelmét vizsgálták.

Jól néz ki az új Qashqai, a láthatatlan biztonsági "pajzs" tovább emeli az értékét

A Qashqai erős Euro NCAP teljesítményének egyik kulcsa a gyártó szerint a biztonsági funkciók fejlett rendszere. Az új Qashqai biztonsági pajzsot alkotó elektronikus rendszerei együttesen magas szintű passzív védelmet nyújtanak a vezetőnek és az utasoknak egyaránt. Ez magában foglalja az automata vészfékező rendszert, az éberségfigyelő rendszert, a sávelhagyás-jelzést, az automata távolsági-fényszóró kapcsolást és a Közúti jelzések felismerését. A modell holttér-figyelésre és a mozgó tárgyak észlelésére szolgáló rendszerrel is rendelkezik, amelyek a Nissan 360 fokos parkolókamera-rendszerének köszönhetően váltak elérhetővé.

Az Európában, az európai piacra tervezett új Qashqai-t a Nissan Design Europe (London, Egyesült Királyság) és a Nissan Technical Centre Europe (Cranfield, Egyesült Királyság és Barcelona, Spanyolország) szakértői tervezték. A munkában azonban aktívan részt vettek a Atsugi városában (Japán) dolgozó mérnökök és tervezők is.

Kiemelt Partnereink