Gyártók Öt új e-autóval készül a Peugeot

Öt új e-autóval készül a Peugeot

autopro.hu/V.M. | 2023.01.10 14:16

Öt új e-autóval készül a Peugeot

Fotó: Stellantis

A jelenleg elérhető információk alapján a következő kettő évben a Peugeot a már meglévő modelljei öt új elektromos változatát fogja piacra dobni, megelőzően az eleve elektromosnak tervezett új típusok 2025-től érkezését.

Hirdetés

A francia márka már elérhetővé tette vagy legalább bemutatta a 208, a 2008, a 308 és a Rifter modellek elektromos változatait, és az évtized közepére minden modelljét kínálni fogja tisztán elektromos hajtással.

A Peugeot 408-as elektromos változta megerősítetten a tervező asztalon van, a legfrissebb információk pedig arra utalnak, hogy a villanyhajtású 3008 és 5008 crossoverek is megjelenhetnek a jövőben - írja az Autocar, ami szerint egy negyedik elektrifikált típus, az e-308 megjelenése néhány hónapon belül esedékes.

A lap szerint az ötödik e-autó a 3008-as potenciálisan érkező kupésított változatán alapulhat. Ezenfelül az e-208, e-2008 és e-Rifter modellek frissítést kaphatnak a jövőben, ellenben kora miatt az 508-ast mostani formájában nem valószínű, hogy akkumulátoros elektromos hajtással látják el.

Régi alapok, ismert dizájn

„A következő két évben érkező öt új (elektromos) modell mindenképpen a mostani autóinkon fognak alapulni, bizonyos mértékig” – mondta Linda Jackson, a Peugeot vezérigazgatója. „Mindaz, amit az Inception megmutatott, 2025-2026-tól fog megjelenni (az új autókon).”

A beígért öt e-autó tehát a most is használt CMP és EMP2 platformokra fog épülni, míg a Stellantis STLA platformján alapuló, és az idei CES elektronikai vásáron bemutatott Inception koncepció dizájnjegyeit magán hordó járművekre még az évtized közepéig kell várni.

Hivatalos közlés hiányában az még kérdéses, hogy pontosan melyik modellből mikor készít tisztán elektromos változatot a Peugeot, mindenesetre a 3008 és az 5008 elektromos változataival sikeresen veheti majd fel a versenyt Európa legnépszerűbb e-autóival, köztük a Kia Niróval, a Volkswagen ID.4-gyel és a Tesla Model Y-nal.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink