Gyártók Öt csillagot kapott a törésteszten a DS 3 Crossback

Öt csillagot kapott a törésteszten a DS 3 Crossback

autopro.hu/K.Á. | 2019.07.15 08:30

Öt csillagot kapott a törésteszten a DS 3 Crossback

Az új modellek biztonságát tesztelő Euro NCAP független szervezet a maximális 5 csillagos eredményt adta a DS 3 Crossbacknek, amelynek összes változata Active Safety Brake vészfékező rendszerrel van felszerelve.

Hirdetés

A szegmensben kimagasló biztonsági felszereltségű DS 3 Crossback a maximális 5 csillagos eredményt érte el a tesztek mindegyikén. A modell felnőtt utasvédelemből, gyermek utasvédelemből, gyalogosvédelemből és a biztonsági rendszerek működéséből is jelesre vizsgázott. Az Euro NCAP a DS 3 Crossbacket egyben szegmense referenciájaként értékelte. A tavaly vizsgált DS 7 Crossback szintén maximális, 5 csillagos eredményt kapott.

A szegmensében nem megszokott felszereltségi elemeket kínáló modell új rekordot állított fel az új Euro NCAP tesztek 2018-as bevezetése óta. Egyetlen másik B prémium SUV sem kapott többet 96%-nál a felnőtt utasvédelemre, 86%-nál a gyermek utasvédelemre, vagy 76%-nál a biztonsági berendezésekre. A felnőtt utasvédelemre kapott 96% egyben új referencia a francia autók között, beleértve az összes járműkategóriát.

Telepakolták extrákkal

A DS 3 Crossbacknek összes változatában szériatartozék a 85 km/h sebességig aktív vészfékező rendszer, az aktív sávtartó asszisztens és a táblafelismerő rendszer is. Elérhetők továbbá változattól függően olyan berendezések, mint a 140 km/h sebességig aktív vészfékező rendszer, amely a gyalogosokat és a kerékpárosokat is felismeri, az aktív holttérfigyelő, a DS Matrix LED Vision fényszórók és 2-es szintű félautonóm vezetést lehetővé tevő DS Crive Assist.

Déesse, azaz Istennő. Ebből lett a DS
A PSA csoport prémiummárkája, a DS 2015-ben vált önállóvá. Az avantgárd szellemű DS Automobiles az 1955-ben feltűnt forradalmi DS örökségét folytatva a francia luxus és know-how megtestesítője kíván lenni az autóiparban. Hatvannégy éve formabontó, lenyűgöző designnal lépett a Párizsi Autószalon vendégei elé a DS, amely azóta is hivatkozási pont a járműtervezésben. Ez volt a Citroen által megalkotott Déesse, vagyis rövidítve DS, amely fenséges megjelenésével valóban istennői jelenség volt. Azóta sok idő telt el, a PSA-csoport 2015-ben döntött úgy, hogy a DS-nek önálló utat adva leválasztják a Citroenről.
A nemes eleganciát csúcstechnológiával ötvöző, második generációs DS-termékválaszték az önkifejezés egyedi módját kereső, korszerű technológiákra fogékony ügyfeleket célozza meg. A DS 7 Crossback és a DS 3 Crossback modellekkel a márka egy összesen hat, nemzetközi forgalmazásra szánt modellből álló termékpalettát indított útjára, melynek minden tagja rendelkezik majd elektromos/hibrid E-TENSE változattal is.

Kiemelt Partnereink