Gyártók Összefog a Hyundai és az Iveco

Összefog a Hyundai és az Iveco

autopro.hu/P.B. | 2022.03.08 11:20

Összefog a Hyundai és az Iveco

A képen balról jobbra Jaehoon Chang, a Hyundai vezérigazgatója, Martin Zeilinger, a Hyundai haszongépjármű divíziójának vezetője, Marco Liccardo, az Iveco technológiai főnöke és Gerrit Marx, az Iveco vezérigazgatója. | Fotó: Iveco

A haszongépjárműveket gyártó Iveco és a dél-koreai konszern, a Hyundai Motor Csoport a járműtechnikák, a közös beszerzések és a kölcsönös ellátás terén kívánnak együttműködni a frissen aláírt szándéknyilatkozat szerint.

Hirdetés

A mostani megállapodás az első lépés a két fél együttműködési potenciáljának további kiaknázásában, a felek később a technológia, a platformok, valamint az alkatrészek terén akár mélyebb szövetségre is léphetnek. A kooperáció elsősorban az elektromobilitással kapcsolatos megoldásokra összpontosít.

Európában az Iveco már együttműködik a Nikolával az alternatív hajtások gyártásában, Ulmban már meg is kezdődött az akkumulátoros elektromos nyergesvontatók gyártása, 2023-ban pedig egy hidrogén üzemanyagcellás teherautó is legördül az ottani gyártósorról.

Az Iveco Csoport világszerte 34 ezer embert foglalkoztat, valamint több mint 29 gyártóüzemet és 31 kutatás- fejlesztési központot üzemeltet – jegyzi meg az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink