Gyártók Több száz e-teherautót szállít ki idén a Nikola

Több száz e-teherautót szállít ki idén a Nikola

autopro.hu/V.M. | 2022.03.01 11:20

Több száz e-teherautót szállít ki idén a Nikola

Fotó: Nikola Motor Newsroom

Az elektromos teherautókat fejlesztő amerikai Nikola bejelentette, hogy idén 300-500 akkumulátoros elektromos jármű kiszállítását tervezi, amivel első alkalommal fog árbevételt termelni.

Hirdetés

A kiszállításokkal a vállalat, saját számításai szerint előreláthatóan 90-150 millió dollár bevételre fog szert tenni.

A Nikola az Arizona állambeli Coolidge városában lévő gyárából az első kettő előszériás Tre BEV elektromos teherautóját tavaly decemberben szállította ki egy helyi fuvarozó cégnek, tesztelési célból. A sorozatgyártás kezdete márciusban esedékes.

Közeledve a sorozatgyártás beindításához, a vállalat bővíti arizonai gyárát. A kapacitásnövelő beruházás 2023 első negyedévében fog lezárulni, akkortól az üzemben évente 20 ezer teherautót gyárthatnak majd.

A Nikola 2021 vége óta a németországi Ulmban, egy Ivecóval közös üzemében is készíti a Nikola Tre akkumulátoros elektromos teherautókat.

Pontot tennének a botrány végére

Miközben folyik a gyártás felpörgetése, a Nikola a nevéhez fűződő botrány rendezésén is dolgozik. Még 2020-ban derült ki, hogy a cég megtévesztette befektetőit fejlesztései valós képességeivel kapcsolatban. A botrány az alapító, Tervor Milton lemondásához vezetett, illetve maga után vonta az amerikai tőzsdefelügyelet 125 millió dolláros büntetését. Utóbbi több részletben megfizetését már megkezdte a vállalat – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink