Gyártók Örökké drágábbak lesznek az elektromos teherautók

Örökké drágábbak lesznek az elektromos teherautók

autopro.hu/V.M. | 2022.03.29 08:18

Örökké drágábbak lesznek az elektromos teherautók

Fotó: Daimler

A Daimler Truck vezérigazgatója, Martin Daum szerint az elektromos teherautók mindig is többe fognak kerülni, mint belső égésű motoros társaik, amennyiben a kormányok nem tesznek megfelelő intézkedéseket.

Hirdetés

A világ egyik legnagyobb haszongépjármű-gyártójának vezetője nemrég a Financial Times-nak adott interjú során beszélt a villanyhajtású tehergépkocsik árának várható alakulásáról, amit a nyersanyagárak ukrajnai háború miatti emelkedése alighanem negatívan fog befolyásolni.

Daum szerint a kormányok kell, hogy megfizessék a konvencionális és az elektromos hajtású teherautók árának különbözetét, ezzel javítva a villanyhajtású típusok versenyképességét.

„Támogatások nélkül(…) egy elektromos teherautó ára örökkön örökké magasabb lesz, mint egy belső égésű motoros teherautóé” – idézi a Reuters a vállalatvezetőt, aki már korábban is felhívta a figyelmet arra, hogy állami beavatkozásra van szükség ahhoz, hogy az elektromos teherautók a mainál versenyképesebb alternatívát nyújthassanak.

A Daimler Truck mind az akkumulátoros elektromos, mind a hidrogén üzemanyagcellás technológia fejlesztése mellett elkötelezett. A vállalat célja, hogy 2039-től csak karbonsemlegesen üzemelő járműveket kínáljon főbb piacain.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink