Gyártók Óriásit ugrott a Tesla piaci részesedése

Óriásit ugrott a Tesla piaci részesedése

autopro.hu/P.B. | 2022.06.20 09:23

Óriásit ugrott a Tesla piaci részesedése

Fotó: Tesla Gallery

Ha kizárólag az elektromos autók szegmensét nézzük, akkor a világon bárhol dominánsnak számít a Tesla. Egészen más a helyzet akkor, ha teljes piacot nézzük, hiszen a legtöbb országban még a hagyományos hajtású autók dominálnak. A Tesla mindenesetre gyorsan jön fel.

Hirdetés

A Tesla az elmúlt években a három legfontosabb piacon - Észak-Amerikában, Európában és Kínában – is növelte jelenlétét. A StockApps elemzése szerint a Tesla 2020 első negyedévi 1,2 százalékról 2,7 százalékra növelte az Egyesült Államok piaci részesedését 2022 első negyedévére. Maga a 2,7 százalékos részesedés nem hangzik soknak, de ez 125 százalékos ugrás két év alatt abban az országban, ahol a pickup és az SUV a két legnépszerűbb autókategória.

Edith Reads, a StockApps vezető pénzügyi elemzője szerint „a Tesla teljesítménye az elektromos járművek piacán lenyűgöző.” Az elemző rámutat, hogy a Tesla piaci részesedése folyamatosan növekszik a kulcsfontosságú autóipari piacokon. Emellett a vállalat új piacokra is képes betörni.

A piaci részesedés elemzése

2022 első negyedévében a vállalat több mint 310 ezer elektromos autót adott el a különböző országokban, ez az érték 68 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. További elemzések azt mutatják, hogy a Tesla három százalékos piaci részesedés felé közeledik az Egyesült Államokban és Kanadában. Ezzel szemben európai piaci részesedése nagyjából 1,8 százalékot tett ki, míg Kínában 1,6 százaléknál tart.

A StockApps szerint ugyan a Tesla jövője kiszámíthatatlan, de egyértelműen nagy az esély a további növekedésre, és a piaci részesedés folyamatos növekedése várható a főbb piacokon a következő években is.

Tetszett ez a cikk? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink