Gyártók Óriási a kereslet a Daimler holttérfigyelő-kamerája iránt

Óriási a kereslet a Daimler holttérfigyelő-kamerája iránt

autopro.hu/P.B. | 2020.12.03 13:18

Óriási a kereslet a Daimler holttérfigyelő-kamerája iránt

Fotó: Daimler Media

A teherautók és kamionok városon belüli közlekedése alkalmával az egyik legnagyobb veszélyforrást a jármű holtterében feltűnő gyalogosok, rolleresek, biciklisek és egyéb közlekedők jelentik. A holttérfigyelő rendszereknek köszönhetően egyre biztonságosabb a manőverezés a szűk utakon, az ilyen rendszerek iránt pedig egyre nagyobb a kereslet.

Hirdetés

A Daimler első holttérfigyelője 2016-ban jelent meg, ez volt az S1R. Azóta folyamatosan fejlesztik ezt a rendszert, a tükrökbe, vagy a tükrök helyére és a jármű hátsó részére szerelt kameráknak köszönhetően a sofőrök a jármű egész környezetét láthatják, így csökken a veszélye annak, hogy elsodorjanak valamit vagy valakit a szűk kanyarokban.

A 2016 óta gyártott Actros, Arocs és Econic modellek mind kaphatóak ilyen rendszerrel, sőt, 2019 óta a Mercedes-Benz régebbi modelljeibe is adaptálható a rendszer.

Óriási a kereslet

Andreas von Wallfeld, a Mercedes-Benz Trucks eladásaiért és marketingjéért felelős vezetője a Daimler közleménye szerint boldog, hogy egyre több modellbe szerelhetik be a holttérfigyelő-rendszereket. Mint fogalmazott, a legtöbb európai országban folyamatosan nő a kereslet a rendszer iránt, a legtöbben pedig Svájcban és Németországban kérik a Sideguard Assist rendszert.

A német és a svájci Actros modellek 85 százalékát ilyen kamerával kérik a Daimler ügyfelei, ez rekordnak számít.

2021 nyarán a Mercedes-Benz Trucks továbbfejleszti a biztonságot szolgáló asszisztensi rendszerét, érkezik az úgynevezett Active Sideguard Assist, ami nem csak figyelmeztetni tudja a sofőrt a veszélyre, hanem meg is állítja a teherautót egy bizonyos sebesség alatt.

Kiemelt Partnereink