Gyártók Opel Mokka: nagy favorit lett a kis SUV

Opel Mokka: nagy favorit lett a kis SUV

autopro.hu | 2014.10.19 07:18

Opel Mokka: nagy favorit lett a kis SUV

A piaci bevezetése óta eltelt két év alatt több mint 300 ezer megrendelés futott be a modellre. A legutóbbi százezer megrendelés az elmúlt hét hónapban érkezett be. Augusztusban minden vetélytársát maga mögé utasította Európában, ezzel az Opel harmadik legkelendőbb típusa a Corsa és az Astra után, az Insignia és a Zafira előtt.

Hirdetés

Jelenleg a Mokka kategóriája, a szub-kompakt SUV szegmens növekszik leggyorsabban az autóiparon belül, tavalyhoz képest csaknem megduplázódtak az eladások. A Mokka bestsellerré lett, országhatároktól függetlenül. A kétszeres „Év Összkerékhajtású Autója” közel 24 százalékkal vezeti a maga kategóriáját Németországban, míg Ausztriában 22, Finnországban 27 százalékot ért el. Európa-szerte január és augusztus között 15 százalék volt a részesedése a szegmensen belül, és ezzel a rangsor harmadik helyét foglalta el.

- A Mokka izgalmas autó, modern technikával felszerelve, megfizethető árért - mutatott rá a siker vélhető indokára Peter Christian Küspert, az Opel Group értékesítési és vevőszolgálati alelnöke.

Az autó nem csupán stílusos megjelenése és összkerékhajtása miatt lehet vonzó, hanem azáltal is, hogy 2015 elejétől kapható lesz hozzá a - hazánkban, Szentgotthárdon gyártott - 136 lóerős teljesítményű 1,6 literes CDTI turbódízel erőforrás is. A „suttogó” dízelként emlegetett, kompakt négyhengeres a jelenlegi 1,7 literes dízelt váltja fel a Mokka kínálatban. Kisebb lökettérfogatból hoz ki hat lóerővel többet, miközben jelentősen kevesebbet fogyaszt.

Az élénk 1,6 literes CDTI motor az Opel új, teljesen alumíniumépítésű dízelcsaládjának tagja. 320 Nm nyomatéka, 9,9 másodperces gyorsulási ideje nulláról 100 kilométer/óra sebességre és 191 kilométer/órás csúcssebessége élvezetes autózást ígér. A standard Start/Stoppal az 1,6 CDTI Mokka fogyasztása mindössze 4.1 liter/100 kilométer a kombinált ciklus gyári értéke szerint. Az új dízelmotor megfelel a szigorú Euro 6-os emissziós előírásnak.

Kiemelt Partnereink