Gyártók Önmaga felülmúlását tanulmányozza a Mazda

Önmaga felülmúlását tanulmányozza a Mazda

autopro.hu | 2015.08.10 12:12

Önmaga felülmúlását tanulmányozza a Mazda

A japán gyártó crossover kategóriájú koncepcióautóval készül a Frankfurti Autószalonra.

Hirdetés

Szeptember közepén éled újra nyári álmából a járműipar, ekkor várja ugyanis látogatóit a 66. Frankfurti Autószalon (IAA). A gyártók is nagyon várják már az esemnényt, szép lassna el is kezdték egymás után közzétenni figyelemcsalogató híreiket.

Amíg a Suzuki által kiadott közlemény egy sorozatgyártásra megérett modell, az új Baleno fátylait lebbentgette, a másik japán vállalat Koeru néven egy crossover koncepcióval hangol a német iaprági randevúra.

A japán koeru szó jelentése meghaladni, felülmúlni, ebből pedig rögtön ki lehet következtetni az egyébként is nyilvánvaló törekvést: a Mazda sem akar kimaradni a növekvő SUV kategória felhozatalából, önmagát is meghaladva szeretné a gyártó emelni a tétet mind a teljesítmény, mind a hatékonyság területén.

A Koeru is KODO dizájnt kap - a Mazda szándéka szerint egy ragadozó ereje ötvöződne jó adag méltósággal. A SKYACTIV technológiája természetesen elmaradhatatlan hozzávaló, a remélt végeredmény pedig nem más, mint az autózás öröme.

Frankfurtban a japán gyártó idén bevezetett öt új modellje is jelen lesz, közülük külön fókuszt kap majd a különböző hajtásláncokkal bemutatott új MX-5.

Kiemelt Partnereink